maanantai 4. lokakuuta 2010

Koirablogi !

Ajattelin ensin luoda blogin pelkästään koulua varten, mut sitten keksin et tää on loistava paikka tallentaa kaikkia hauskoja ja ehkä jotai opettaviaki juttuja koirista ja niiden kanssa elämisestä. Toisen koiran kanssa ois tarkotus alkaa kisaamaan, joten täällä voin kertoo edistymisestä tai ongelmista.

Eli omistan kaksi koiraa: Luna (dobermanni, synt. 1.1.2010) joka on maailman energisin tapaus, sen kanssa ois tarkotus alkaa ihan vaa harrastuksena jälestämää ja tekemää muita palveluskoirahommia. Ollaanki jo jäljen alkeet -kurssilla ja suoritettuna on tottelevaisuuden alkeiskurssi, perusasento ja muut peruskäskyt sujuuki jo hyvin. Tällä hetkellä on mahoton murkku päällä, kokeillaan ja saatetaan pissiäkkin jos joku ei mee ihan neidin mielen mukaan. kärsivällisyyttä siis vaaditaan ja kovasti !

                                                    Luna 7 kk, heinäkuu 2010

Detta (bordercollie, synt. 6.7.2010), joka oppii kaiken sormia napsauttamalla ja on älyttömän reipas sekä rohkee. Tää nuori neiti komentaa Lunaa ja pitää jöötä talossa. Detta osaa perusasennon, olla paikalla, maahan, istu, seiso ja tassu. Kontaktia otetaan tosi hyvin, koska tytölle kelpaa ruoka ku ruoka. Eilen oltiin ekaa kertaa palveluskoirayhdistyksen arkitoko reeneissä, tosin laidalla tehtiin vaa omia hommiamme, mutta meni aivan loistavasti. Muut koirat ja ihmiset ei juurikaa häirinny, keskityttii vaa lihapulliin ja muhun :) Sain tosi hyviä vinkkejä Maijalta, joka toimii kouluttajana, mutta on perustamassa omaa yritystä ja antaa jatkossa yksityistunteja, jonne me ollaa näillä näkymin ainaki toisen kanssa menossa. Detan kanssa ois tarkotuksena alkaa kisaamaan Tokossa ja myöhemmin agilityssä.

                                                    Detta 10 vko, syyskuu 2010

On täyttä hulluutta pitää kahta nuorta koiraa samaa aikaan, mutta uskon selviiväni. Kipasen vaan kotiin vaihtamaan koiran ja jatkan matkaani toisen kanssa. Hyvin on ainaki tähän asti sujunu. Kerron myöhemmi lisää molemmista, vähän koulutuksesta ja tavoitteista.

2 kommenttia:

  1. Miten sie sait tuon valokuvan taustalle?

    Hyvä, että gadgesin siut kun on kefrta koirablogi. Afgaanipuolella niitä on aika paljonkin. Pidä hyvää blogia, että myöki opitaan! ;)

    VastaaPoista
  2. En oikee tiiä mite sain sen? Täytyy kokeilla joskus yhessä vaikka koulun koneella ku tongin vaan tän koko blogin sisuksia. Hahah tää on lähinä omaks iloks ja tuskin täältä kukaa mitää oppii :D Mitähä kouluhommia tänne blogii piti laittaa?

    VastaaPoista