keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Yksin kotona.

Ollaa tää viikko kolmistaa kotona, tai siis perjantaihi asti. En oo kauheesti kerenny Tokoilemaa, ku se on nii kauheen hankalaa ku molemmat koirat on tässä. Normaalisti se on nii kätevää, toinen on lenkillä ja toine temppuilee kotona ja vaihto. Lunan kanssa löydettii maanantaina uus lenkki, sellane metsäpolku jonka varrelle oli kaatunu aika paljo puita mut siellä ei ainkaa oo muita häiritsemässä. Tänää mennää testaamaa se Nemon (samojedi) ja Eevan kanssa. 

Niinku jo tuolla facebookissa kerroin maanantai oli kaikenkaikkiaan aivan loistava päivä : 

Detta kakkas paperille, levitti kakan koko kämppää, leikki sillä pitkän tovin enne ku tajusin. Luna pyöri jonku eläimen kakassa uus takki päällää lenkillä. Pesin lattiat ja Luna sotki sen kuratassuilla. Lattianpesuun again.


Tää päivä ei myöskää ollu mikää paras mahollinen, Luna oli pissiny sisään. En oo varmaa tänne kertonukkaa et Luna kärsi jossai vaiheessa tosi pahasta eroahistuksesta. Kokeilin kaikkee : rakensin majoja, jätin radion päälle, piilottelin herkkuja, olin lyhyitä aikoja poissa, siis iha kaikkee mitä ihmine voi vaa koskaa keksiä. Noh, mikää ei kuitenkaa auttanu, mut nyt se on vähentyny. Neiti siis pissi paniikissa sisää ja huus suoraa kurkkua KOKO ajan ku olin poissa. Ensin ultraääni-värinä -panta autto, mut sit se lopetti siihe reagoimisen ku seinää, sitte siirryttiin sitruunapantaan joka onneks toimi ja toimii edelleen. Viime aikoina oon jättäny sitä vähä vähemmälle ku se ei oo jääny haukkumaa edes sillo ku oon ulkoiluttanu Dettaa. Tänää pissiminen saatto johtua siitä että Luna joi iha kauheesti ku lähin ja olin kuitenki 7 tuntia poissa. Kukaan ei nimittäin ollu tepastellu pississä, joka on yleistä ku paniikkipissi on tullu. Pissitään ovelle ja ravataan pitkin kämppää jännityksessä.

Sunnuntain jälki meni hyvin, Luna pysyy tosi hyvin jo jälellä ja Riston mukaan voidaan alkaa tekee jo huomattavasti pidempiä jälkiä. Tein klassisen virheen, en päästäny lunaa yhen kepin toiselta puolelta ku kuvittelin et se jälki menee toiselta (vaikka oli merkit), oikeinhan se koira ties. Omistaja ei sais koskaa  "tietää" paremmi ku koira. Kokeiltii myös eteen käskyä, jonka opetus toimii niin että lelu viedää eteen yhessä koiran kanssa, sitte huuetaan käsky: eteen, ja koira hakee lelun. Luulen kuitenki ettei toi opetus menetelmä toimi Lunaan, se menee nii sekasin leluista et sitä on hirveen vaikee saada kuuntelemaan lelun jälkeen ja noutu on opetettu just tolla samalla tavalla ni miten saisin sen hoksaamaan eron? Veikkaan et sheippaamalla sen sais paremmin hoksaamaa mistä on kysymys. Tätä täytyy miettiä !

Nyt annan Detalle ruuan, käytän sen ulkona ja meen näyttämään sen hienon uuen vaikeekulkusen metsäpolun Eevalle.

Pusukuva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti