tiistai 21. joulukuuta 2010

JOULU JOULU JOULU...

Ihanaa kohta on joulu, harmittaa ku en ehtiny tänä vuonna teettää koirista mitään hauskoja kortteja kavereille ja sukulaisille, mutta ens vuonna sitte. Äitille sain kyllä iha huippulahjan aikaseks, ja voinki kertoo sen sitte joulun jälkee. Meillä on jo joulukuusi, ja koirat antaa sen olla yllättävän hyvin rauhassa. Detta käy välillä tunkemassa nenää oksien sekaa, mut uskoo hyvi ku käskee sen pois. Koulutus juttuja ei olla kauheesti tehty, viimeset 4 päivää ollaa oltu reissussa ja toivuttu reissusta.

Käytii Jyväskylässä verestämässä muistoja, Lunaki pääs moikkaamaa vanhaa kaveria, Peppiä. Peppi on bokseri, jonka kanssa Luna oli tosi paljon pentuaikoina. Kivasti leikkimine ja juoksemine suju edellee, tosin Peppi koitti kovasti alistaa nuorta neitiä. Luna ei onneks välittäny, Peppihä oli kuitenki jo tuttu koira. Muuta kivaa me ei siellä tehty, ja eilen ku tultii kotii koirat oli nii väsyneitä ettei ne jaksanu mitään. Pissillä käytiin, ei muuta sen kummempaa. Siellä on niin paljo nähtävää ja koettavaa ettei tytöt malta millää nukkua.

Perjantaina käytiin hallissa reenaamassa. Jostain kumman syystä päätin ottaa molemmat koirat mukaa. Nyt voin vannoa etten enää koskaan tee sitä. Luna sai mut aivan raivonpartaalle ja se esti tekemisillään kaikkien reenaamisen, jote sitä ei oteta enää matkaan. Sen kanssa reenataa vasta keväällä kentällä ja enne sitä ainoostaan kotona ja lenkeillä. Se rähis koko aja häkissä ku ootteli vuoroaan, ja sitte ku pääs pois häkistä juoksi päätä pahkaa eikä kuunnellu mua eikä ketää muutakaa. Vein koiran sitte autoo, että saatii reenattua Dettaa ja Ediä vielä kerran, mut eihä sitä voinu siellä kauaa pitää ku oli 20 astetta pakkasta. Oliha sillä takki ja kasa peittoja, mutta eipä se tollasella karvattomalla dobermannilla paljo auta.

Lunan voi sanoo olevan aivan täysin mieliala pelaaja. Saattaa olla päiviä ku se tottelee mua ku unelma, ja on tosi yhteistyöhalunen mut saattaa olla päiviä ku sitä ei kiinnosta ollenkaan. Viimesimmän ihanan kerran muistan nyt syksyllä ku oltiin kentällä, se totteli ku unelma. Pidin sitä irti vaikka vieressä oli toinen koira ja se vaa tuijoitti silmii ja teki kaiken mitä pyysin. Oonki varmaan kirjottanu siitä tänne. En tiiä onko neidillä nyt juoksut alkamassa vai mitä tapahtuu, ku on hormoonit niin sekasi. No 1.1.2011 tulee vuosi täytee, jote ei se olis ihme. Nyt meikäläiselle kärsivällisyyttä, kärsivällistyttä!

Detta on ollu ihana viime aikoina. Tuntuu et se toimii päiväpäivältä paremmi ja ymmärtää mun ajatuksia ja puhetta. Siitä tulee vielä kisakoira, jos mulla riittää aika ja motivaatio tehä siitä sellanen (: Luna saa keskittyä juoksemisee ja kotona tokoiluun. Mietin pitkään että onks se väärin tehä enemmän toisen, ku toisen kanssa, mut Luna saa enemmän juosta ja lenkkeillä ja Detta käyttää päätä. Toki Dettaki käy lenkillä ja Luna käyttää päätä, mut toiselle enemmän toista. Mä jopa palkkaan Lunaa  lenkillä spurtilla, koska se rakastaa nii paljo juoksemista. Koirat on vaan niin eriliaisia.

Vielä lopuks haluisin esittää meijän puolesta osanoton Rico-koiran kuolemaan. On ihan sairasta että joku ihmenen voi tehä tollasta. Jaksamisia Jennalle ja Junnulle <3 Jos joku ei tiedä mitä on tapahtunu, laitan liitteeks vielä muutaman linkin, jossa kerrotaan Ricon tarina.

http://facebook.com/#!/home.php?sk=group_179435622076312&ap=1

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Rico-koira%20kuoli%20oudosti%20-%20poliisi%20tutkii/art-1288357227

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti