maanantai 3. tammikuuta 2011

Meillä nukutaan.

Lomalla piti ehtiä kirjottamaan, ja tässä sitä nyt taas ollaan ilman kirjotuksia. Ollaan oltu Jyväskylässä melkein koko loma ja koirilla kestää reissusta palautuminen pari päivää, jote ei olla paljo puuhailtu. Lunan kanssa käytiin koirapuistossa ja se innostuki oikee kunnolla juoksemaa. En meinannu millään saada sitä lähtemää, mut pääasia et koiralla oli kivaa.

En kertonukka tänne että Luna sairastu aattona, koko aattoa edeltävän yön se vaels ja itki, aamulla sit päätin soittaa päivystykseen, koska normaalisti neiti ei valita mistään. Ensin mietin et ehkä sillä alkaa juoksut, mutta voisko se muka olla mahollista et yhessä yössä pamahtaa tollaset oireet, eikä alapääkää oo turvonnu? No ei ! Mentii siis aattoaamuna klo 9.00 lääkärille ja selvis et Lunalla on yli 40 astetta kuumetta ja mahollisesti alkava keuhkotulehdus, tai jotai sinne päin. Se sai antibiootit ja tulehduskipulääkettä pillereinä mukaan ja heti suoraa piikillä yhen satsin. Ku päästii kotiin, koira nukku koko aaton ja seuraavan yön eikä noussu edes pissille.

Luna parani kuitenki hyvi, ja joulunaika oliki meillä tosi rauhallista. Neiti nukku oikeestaan koko loppu viikon, kävi vaan ulkona pikapikaa ja välillä leikki hetken. Onneks taudista selvittii pelkällä säikähdyksellä. Mulla on aina tapana vähän ylireagoida näitä asioita edellisten kokemusten vuoks, ni tuliha siinä itkuaki väännettyä ku ajattelin että Lunalla on aivan varmasti joku vakava sairaus. Ei kuitenkaa ollu :) Tassuki alkaa jo olla terve, vaikka ei siinä kunnon anturasta vielä oo tietoakaan. Nyt oon vahaillu molempien tassuja ahkerasti, ettei mitää tällasta enää kävis.

Viikon lopulla mennää Lunan kanssa hiihtämään, tonne jäälle ku ei viitti näin kovilla pakkasilla vielä lähteä, mut lupas että loppu viikoks lauhtuu. 

Meillä on myös kongi (ampiaispesämalli), ostin sen viime viikolla, voi että miten hyvä keksintö se onkaa. Koirilla voi mennä pariki tuntia et ne saa sen tyhjäks ja sen jälkeen saan nauttia nukkuvista koirista. Tänään meen ostamaan toisen, ettei siitä yhestä tarvii riidellä.

Detan kanssa ei olla keretty ottaa seuraamista vielä kovinkaa paljon, mut tää viikko on seuraamisviikko. Reenaan siis molempien seuraamisen kovaan kuntoon :D Luna osaa jo homman sillo ku vaa neitiä huvittaa, mut Dettaa täytyy hioa ja kovasti. Löysin myös uuden lenkkipolun, jonka Miska oli muka löytäny jo kaauan sitte ja käyny siellä monesti (eikä kertonu mulle mitää!!), käytän siis jatkossa sitä. Eipä tässä oikeestaan muuta kerrottavaa, ku koirat vaa nukkuu ja nukkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti