sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Tennispallo.

Huh vikat lomapäivät oon aika pitkälti pyhittäny hauvoille. Lunan kans ollaa tehty pitkiä metsälenkkejä ja vähän tokoiltu. En oo käyttäny sen kanssa naksutinta oikeestaa ollenkaa, vähän, mut tosi vähä, ku taas Detta on sheipattu oikeestaa kokonaa. Eile sitte aattelin kokeilla, iha sillä et naksutin aina ku se otti kontaktia. Muutaman istumisen ja maahanmenon tein myös. Lenkillä törmättiin uuteen koiraan, jonka rotua en muista vieläkää vaikka kovasti oon yrittäny. Sellanen vähä bullmastiffin näköne mut ei kuitenkaa, niiden kanssa sitte käveltii metsässä ja Luna teki perinteisiä "huijaan että mua pelottaa" -kiljahduksia. Aina kiljahettii ku toine tuli kohti, mut innolla jahattii ku toinen meni karkuun. Se tekee noi joka kerta ku nähää joku iso ja pelottava koira ekaa kertaa. Otettii lenkeillä myös luoksetuloja.

Huomasin siellä metsässä et Lunan korvien päällä on ihottumaa joka alkaa ilmeisesti vuotaa joka kerta ku se menee lenkille. (On siis vuotanu aiemminki, esim. koirapuistossa ja mun kaa metsässä.) Ne ei vuoda ollenkaa sillo ku Miska on Lunan kans, ilmeisesti siks koska Miska ei pidä sitä irti ja mä pidän, vai oonkoha iha väärillä jäljillä.  Ei oo hajuakaa mistä tää vois johtua, täytyy varmaa mennä lääkäriin. Nyt kokeilen laittaa niihin iltasin cortisonia ni katotaa mitä käy.

Detan kanssa ollaa tehty hommia aina ku Luna on pitkällä lenkillä, ku neiti ei halua mukaan. Joka kerta ku Miska on laittamassa Lunaa kiinni Detta lähtee karkuu eikä osota elettäkää, että haluis matkaan. Sitte taas ku mä puen päälle ni se koittaa innolla ängetä ovesta. Neidillä on muutenki vähä tällasta "kaiken pitää mennä mun mielen mukaan" -asennetta havaittavissa. Ruokaa ei tulla syömään, nirsoillaa ja mökötetää. Noh asiaan ! Ollaan tutustuttu tennispalloihin, ne on Detan mielestä iha mahtavia. Se oppi tosi nopeesti homman ja saa sen jo ilmasta kiinni. Neiti tulee reippaasti pallon kanssa ja TIPUTTAA sen mulle suoraa kätee, iha huippua! Luna rakastaa vetämistä, eikä haluis irrottaa millää, mut Detta antaa lelun iha tosta noi vaa ja oottaa uutta heittoo. Pallot ei oo meillä esillä, ne otetaa vasta sitte ku Luna on pois talosta. En tiiä oonko ylineuroottinen, mut en haluu antaa niitä Lunalle ku kuulin joskus tarinan, jossa sakemanni tukehtu palloon. Luna on nii iso et kai seki vois tukehtua? No mut ne on Detan mielestä entistä parempia, ku niillä leikitää vaa harvoin, samalla tavalla ku Lunan koulutuslelut.

Seuraamista ja perusasentoa ollaa reenattu paljo, perusasento meneeki jo vettä vaan ja saan sen nykyää aina oikeesee paikkaan, ku oon ymmärtäny et palkan tulee tulla vasemmasta kädestä. Kuulostaa monen muun mielestä varmaa yksinkertaselta, mut Luna oppi sen helpommi ku tuli oikeesta tai ainaki siltä musta tuntu :D Detan kanssa se toimii vaa vasemmasta kädestä, nii että peppu menee suoraa ja oikeeseen paikkaan. Seuraaminen on vielä vähä vaiheessa mut ahkeralla naksuttelulla ollaan kohta mestareita. Käännös oikeelle menee mukavasti, vasemmalle en oo vielä ees kokeillu, kaikki aikanaan. Jatkan myöhemmin tän seuraamisen puimista tarkemmin. Lopuks voin näin rehellisesti tunnustaa etten oo tehny sitä sheippamalla, makupalaa nenälle ja siitä se lähtee :D

Nyt hiihtämään !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti