torstai 17. helmikuuta 2011

Ongelmia.

Oltiin tiistaina Detan kans hallissa kera Heidin ja Himban. Iha kivasti meni reenitt, tosin Detan vireystila oli aluks liian korkee ja lopuks se väsähti. Oon ajatellu et on iha hyvä innostaa sitä reenin aikana, vaikka moni kouluttaja ois tästä varmast eri mieltä, mut voipi olla et suorituksia enne aletaa tästä lähin rauhottumaa. Ainaki kokeillaa sitä ja katotaa mite se toimii. Tuntuu nimittäin et Detta toimii kotona paljo paremmi (tietenki siis toimii ku ei oo häiriötekijöitä), ja osasyy siihe voi olla se et tääl reenataa aina hidastemposesti ja rauhassa. Reenin jälkee vasta villitsen sen pallolla :D

Toinen homma joka ei mitenkään päin toimi hallissa on seisominen. Detta on koulutettu (siis tämä hurja alku johon oon päässy :D:D) pääasiassa sheipaten ei se tarjoo jatkuvasti uusia toimintoja, hallissa sillä sitte on nii kova vire päällä etten kerkee ees ajatella enne ku se on tarjonnu 10 toimintoa. Olin iha hukassa ku koitin miettiä kuinka saisin neidin seisomaa edes sekuntiks. Muutaman kerran onnistuin naksauttamaa oikeella hetkellä (ja muutaman myös väärällä), mut päätin luovuttaa. Meijän seuraavat viikot onki siis seisomisen parissa. Reenataa se tarpeeks vahvaks ja sen jälkee jatketaa seuraamista. Eihä me voija koskaa alottaa niitä "ihania" näyttelyreenejä jos koira ei osaa seistä. Tai osaahan se jos sen asettelee mut omatoimisesti. Hommiin siis!

Tutustuttiin Heidin avustuksella keppeihin, tosin koira alko siinä vaiheessa olla jo nii väsy ettei se meinannu jaksaa keskittyä. No sain kuitenki perusajatuksesta kiinni ja nyt luulen tietäväni miten niitä lähetää opettaa. Agissa kaikki on oikeestaa kiinni ohajaajasta, ainaki ku Detan kanssa tekee hommia. Koira osais kaiken jos vaa osaisin ohjata. Muutaman kerran onnistuttiinki iha hyvi pujottelemaa kaikki läpi :) Putkeen Detta menee loistavasti ja tulee läpi kovalla vauhilla, reenin jälkee sinne on myös kiva mennä tutkimaa. Putkeenki sain hyviä vinkkejä kuinka se koira tulee ohjata sinne. JEE HYVÄ ME!

Oon kattonu nyt paljo Toko videoita ja alan innostua siitä, vaikka se onki sellasta pilkun viilaamista. Mennää syksyllä kokeilee jotai kisaa vaikka iha huviksee ja näyttämää kaikille kuinka ei kuulu tehä :D Ei siellä tartte mikää huippu aluks olla, pääasia et on hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti