tiistai 22. maaliskuuta 2011

Lunasta tuli viimein nainen.

Nonii nyt ne Lunan juoksut alko ja vaipat on jalassa. Neiti ei perusta niistä ollenkaa (: Ehkä meille on nyt luvassa ainainen rauha kotii, ku eikös ne juoksut rauhota koiria, ainaki joitain. Tänää on viimenen rutistus seittemään asti koulussa ja sitte voi alkaa taas reenaamaa koiria tunteja päivässä. Viikonloppunakaa ei oo suurempia hommia ni voidaa mennä arkitottiksee tekee häiriöö ja mahdollisesti muutenki sinne kentälle reenailee. Lunan kans ei voi nyt tehä pitkiä metsälenkkejä ku en uskalla päästää sitä irti. Siellä liikkuu muutenki nii paljo koiria.


Detan kans otettii tässä lauantaina tosi onnistunu reeni. Olin ite kauhee hermona ku olin painanu kuviksen portfoliota 7 tuntia putkee, mut ajattelin kokeilla saanko pidettyä itteni rauhallisena ja jos en lopetan reenaamisen siihen. Tehtii sitte sellasella rauhallisella temmolla seuraamista ja seuraamisesta maahanmenoa. Kaikki suju aivan täydellisesti. En naksutellu enää koko aja, ainoostaa sillo ku Detta oli täysin oikeessa paikassa ja niinpä se sitte alko ettimää sitä oikeeta paikkaa omatoimisesti. Seuraaminen oli jo tosi hienoa ja kääntymisessäki tyttö pysyy hienosti mukana.

Jotenki oon saanu juurrutettua "maahan" -käskyn tosi vahvaks. Sanon sen missä tilanteessa tahansa ja iha koska tahansa ni se ymmärtää sen. Se siis meni seuratessa hienosti maahan ja jäi matkasta. Tää meijä homma alkaa näyttää jo oikeelta tekemiseltä! Lopuks harjoteltii vielä paikallaa istumista, Detalla on käy liian usein nii et se valuu maate vaikka oon laittanu sen istumaan ja sanonu odota. Nyt pyysin koiraa istumaa ja olin vieressä komentamassa heti jos se on valumassa. Niinpä neiti sitte ymmärs tämänki ja pystyin jättämään sen istumaan, vaikka ite kävelin 10 m päähän, lopuks vielä ihanaa leikkiä tennispallolla ja iso luu (: Tästä reenistä tuli nii hyvä mieli, nyt vaa loppu viikosta lisää reeniä.

Oon viime aikoina joutunu heräämää aina tosi aikasin, et saan Detan käytettyä pitkällä lenkillä enne ku Miska lähtee kouluun. Luna järjestää nimittäin kuoron jos sen jättää ypöyksin ku käytän Detan. Toki niitä vois käyttää yhessä, mut meillä on hihnakävelyn tehoreeni ni sitä on vaikee toteuttaa kahen koiran kanssa. Ollaa käyty metsässä joka aamu noin 45 min ja oon pitäny sitä irti vaikka en tietenkää sais ku pitäs kävellä hihnassa, mut loppumatka ollaa otettu sivulla kävelemistä ja iha viimeset metrit hihnassa seuraamista. Seki menee jo aika hienosti. Tällä hetkellä on myös ollu aika välttämätöntä et käytän Detan aamulla pidemmällä ku normaalisti. Illalla ku en jaksa enää muutaku pikkasen pyörähtää ja antaa kongin, onneks siihe tulee nyt muutos.

Lunan kanssa alan nyt myös reenata tottis liikkeitä, seuraamisen se handlaa jo aikas hyvin mut alotetaa iha vahvistamalla maahan-, istu- ja seisokäskyjä. Varmasti me saadaa siitäki toko koira, vaikkei se opikkaa iha yhtä nopeesti. Se on kuitenki todella yhteistyöhalunen. Nuorempana sillä oli sellasia päiviä ku sitä kiinnosti ja sellasia ku ei voinu vähempää kiinnostaa, onhan sillä toki edellee mut vähemmä niitä huonoja. Ehkä se saa mut nyt motivoitumaa ja hiomaa liikkeitä.

2 kommenttia:

  1. Meillä on kahdella juoksut nyt :D Siirillä alko viikko sitten ja iso D aloitti toissapäivänä. Eino päsee mummolaan...

    VastaaPoista
  2. tytöillä on kevättä rinnassa :D

    VastaaPoista