lauantai 14. toukokuuta 2011

Hakuilua ja ilmottautuminen ensimmäiseen näyttelyyn ikinä.

Eilen oltii Lunan kanssa raunioilla, kera Maijan ja Eddien. Maijalla on kokemusta palveluskoiralajeista (ja kaikesta muustaki) ni alotetiin nyt sen opastuksella harjottelemaan niitä. Olin Eddielle piiloutuja (sanottasko sitä maalimieheks??) ja sitte kokeiltii Lunalle 4 ensimmäistä hakua ikinä. Detan kanssahan sitä on aiemmin otettu, joskus sillo ku se oli vielä iha vaavi, mut Lunalle tää oli eka kerta. Rehellisesti sanottuna mulla ei oo kovinkaa paljoa käsitystä palveluskoira lajeista, jälkeä osaan opettaa jotenki. Ja luin sen tuhdin paketin tossa taannoin, joten seuraavana projektina alkaa ilmasu. Tosin eka on saatava muutama jälki tälle kesälle :D Oon ollu nii saamaton etten oo saanu edes sitä alotettua. Perusteet on hallussa, käytiin nimittäin viime kesänä jäljen alkeet  -kurssi.

Luna hoksas tosi nopeesti homman. Annoin etsi käskyn ja se hoksas heti että jotain tarttee ettiä :D Alko sitte nenä maassa hapuilemaa ja miettimää että mistäköhä hommasta sitä palkkaa vois saada. Tän ois kuulemma voinu alottaa myös niin että koira ois saanu kattoa ku maalimies? juoksee piiloon, mut me kokeiltiin nyt näin. Luotin nimittäin siihen, että kyllä se Luna hoksaa. Maija löyty nopeesti avonaisesta kaapista ja sieltä sai paaljon herkkuja. Toisella kerralla Luna oli iha innoissaan ja alko samantien ettimää Maijaa. Löyty nopeesti hyppyesteen takaa :) Kolmannella kerralla neiti tajus jo ottaa ilmavainun eikä kulkenu nenä maassa seuraten jälkeä, taas se löyty samantien vessan takaa. Viimesellä kerralla oli tiedossa huippu palkka (maksalaatikkoa) joten koiralla ei kauaa nokka tuhissu. Maija löyty pikapikaa ja koira oli silminnähen onnensa kukkuloilla. Ihana treeni! Sovittiin että aletaan vähintään kerta viikkoon käydä raunioilla treenailemassa. Maija varmaan tietää miten tässä jatkossa edetään, mä nimittäin en :D Enköhä mä tässä pikku hiljaa opi.

Ihanaa vaihtelua toi hakuilu, sille ainaselle tottiksen jylläämiselle. Detta pääs muuten tänään pitkälle pyörälenkille Miskan kanssa, koska onni ei suosinu sitä ja se ei päässy mukaan hakuilemaan. En viittiny ottaa molempia koiria ku oli niin vähän aikaa, parempi tehä toisen kanssa kunnolla ku molempien kanssa sinne päin. Nii ja ilmottauduttiin Detan kanssa meijän ekaan näyttelyyn ikinä. Me ei osata vielä mitään, mut se on vasta heinäkuun 2. päivä, joten ei hätää. Keskiviikkona suunnataan Juvalle mätsärii treenailemaan. Mulla alko nyt loma ja on taas aikaa treenata koirien kanssa :) Tänään tosin töitä 14-04...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti