maanantai 23. toukokuuta 2011

Näyttely treenit.

Sain ku sainki eilen itteni raahattua näyttelytreeneihin, oikeestaan jos oon iha rehellinen ni sain kyydin sinne ja takasin :D No niistä treeneistä oli tosi paljon hyötyä mun ja Detan kannalta. Ainaki tiiän nyt mikä meillä menee vikaan ja mitä alan treenaamaan. Sitä sipsutusta tiesin että meijän pitää harjotella, Detasta kuulemma huomaa että on treenattu tottista :D Se koittaa vähän väliä tarjota seuraamista, no mut eihä se oo ihme kun ei me tota sipsutusta olla ollenkaa treenattu. Seistessä se seisoo välillä aina lyttänässä ja siihen tartten tässä joku päivä apua joltain kaverilta, etten vahvista lyttänä seisomista. Tyttö kyllä seisoo hienosti käskystä. Onneks meijän ei tartte ottaa paineita mistään miestuomareista yms. ku Detta on avoin kaikille ja kaikelle, se tästä vielä puuttuski :D Ehkä me neidistä saadaan vielä kelpo näytteluhauva ainaki pariin näyttelyyn. Suunnitelmissa ois käydä kolmessa näyttelyssä iha vaa kokeilemassa, tiiän kuitenki jo kaiken tän perusteella ettei tollanen koiran puunaaminen ja asettelu oo mun juttu. Hauskaa se silti on, meistä molemmista :)

Samalla treenasin myös Detan kiinni jättämistä niin että se näkee mut. Sidoin sen tolppaan ja menin kopeloimaan muita koiria (näyttelytreenien puitteissa siis). Detalle on tosi kova paikka jos silittelen muita, se ei meinaa millään kestää sitä. Aluks se oli vähä eri mieltä siitä, että se jätettiin yksin, mut meni ehkä 30 sekuntia ni se rauhottu ja meni maahan. Kävin aina välillä palkkailemassa koska tyttö oli niin kauheen nätisti. Se hoksas heti että "ahaa tässä voi saada herkkuja jos vaa köllöttelee". Yks nainen vielä lopuks sano, että: "onpas noin energinen koira nätisti yksin hihnassa, ootte varmaan treenannu tota tosi paljon". Mutta eihä me oltu, alottelevana koiranomistajana hoksasin vasta nyt et sehän vois olla iha hyvä taito opettaa :D Onneks koira on älykäs kun omistajalla ei aina ihan leikkaa :)

Luna saa normaalisti puolibarffia, tai siks mä sitä sanon vaikkei se sitä ehkä oikeesti ookkaa. Mutta siis Luna syö raakaa illalla ja nappulaa aamulla. Tarkotuksena ois siirtyä kokonaa barffiin heti ku saadaan muutettua ja koirille jää toi arkkupakastin. Nykyään meillä ei siis oo muuta pakastinta kun arkku ja sinne ei millään mahu nyt luut, lihat ja kasvismössöt. Oon varmaan jo joskus kertonu tästä Lunan kummalisesta ruokinnasta tänne, mutta sillä sen iho-ongelmat lähti joten tuskinpa se iha huonokaa vaihtoehto on :) Mutta siis asiaan. Huomasin eilen kun käytin sen miljoona kertaa kakalla, että kyllä heti näkee eron koko koirasta kun antaa pelkkää nappulaa. En oikee kasvissyöjänä innostu niiden lihojen kanssa pläräämisestä, ni ajattelin että nyt kun oon yksin se voi ihan hyvin syödä pelkkää nappulaa viikonlopun. Nyt koira sitte kakkaa koko ajan ja kaikki tulee läpi! Ei ehkä monen mielestä kovinkaan mielenkiintonen havainto, mutta musta hyvinki tärkee. Taidan alottaa sen barffaamisen tulevaisuudessa molempien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti