keskiviikko 24. elokuuta 2011

Hakua ja esine-etsintää

Jaksoin tänään raahautua raunioille, Heidin ja Maijan kanssa. Otin molemmat koirat mukaan, vaikken tienny vielä teenkö Detan kanssa mitään. Eihän sitä kotiin raaski yksin jättää, eikä autossakaan ollu kuuma. Ilma oli oikeestaan ihanteellinen treenaamiseen, pilvinen ja viilee, muttei liian kylmä. Alotin ottamalla Lunalle 3 hakua. Ensimmäinen meni tosi hienosti ja maalimies(nainen) löyty heti, tokassa hauku meni myös hyvin, mutta vikassa neiti joutu tekemään jo pitkäjänteisesti töitä. Oltiin vähän hukassa tuulen kanssa kun välillä tuntu, ettei tuule ollenkaan, mutta just tän vikan haun aikana tuli kova puhahdus, joka ei antanu koiralle mahollisuutta ilmavainuun. Hienosti L jakso kuitenkin painaa ja lopulta se Heidi löyty:) Olin ihan yllättyny miten hyvin neiti teki töitä, vaikkei olla käyty raunioilla miesmuistiin.

Maija otti omalla koiralla muutaman haun, samoin Heidi. Leikitin välissä myös Dettaa ja annoin sen painella suht vapaasti, tarkotuksena oli kuitenki kohotella sen luoksetulomotia juoksemalla sitä välillä karkuun ja välillä palkkailemalla siitä että tulee kutsusta. Edistystä ja narttumaisten piirteiden vähenemistä on selkeesti havaittavissa :) Enää mamman luo ei oo nii tylsä tulla ja sinne voi joskus vahingossa vaikka eksyäkki.

Lopuks otettiin esineruutua noin 30 x 30, jota ei olla aiemmin Lunan kanssa otettu. Mainitsin tuolla että se on ettiny paljon leluja ja keppejä metästä eikä ilmeisesti turhaan. Kaikki lelut (omat) oli piilossa 20 m säteellä lähetyspaikasta. Koiralle ei näytetty ensin leluja vaan vietiin se suoraan ettimään. Annoin "etsi" -käskyn ja Luna ties heti että nyt jotain täytyy ettiä! Ei menny ku muutama sekunti ja se löys ekan lelun, voi sitä leikin ja innon määrää. Vitsit se on kyllä taitava, en ees tienny että noin taitava <3 Kaks muuta lelua se löys myös hyvin, tokalla jouduin tosin lähettämään kaks kertaa, kun ekalla lähetyksellä koira lähti ulos koko ruudusta haistelemaan jonkun hyvän hajun perään. Mutta kaikki löyty ja vielä tosi nopeesti. Hienoo oli myös se, että se tuli joka kerta tuomaan ne mulle, eikä ravannu innoissaan lelu suussa ympäri metsää. Kaikki leluista oli Lunan huippuihania koulutusleluja, joilla saa leikkiä vaan treenatessa, joten niitä oli kiva hakea, ja vielä kivempi niistä oli taistella mamman kanssa.

2 kommenttia:

  1. Go girls! Himban kanssa esineruutu ei ota onnistuakseen, kun H kiinnostuu miljoona kertaa enemmän itse metsästä kuin esineistä... :D Me halutaan myös mukaan teidän hakutreeneihin! Kerran ollaan hakua kokeiltu ja ekalla lähetyksellä Himba vaan pomppi pitkin metsää kun tajus olevansa vapaana (metsässä juoksentelu on erittäin harvinaista herkkua Himballe riistavietin takia). Sit se haisto lihapullamiehen kiven takana ja hiffas homman! :)
    Ps. Oli hassua lukea oma nimi postauksessa, kun se ei tarkoittanutkaan mua!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa, kyllä se Himbaki sen varmasti hoksaa :)Meijän täytyy myös käydä usein metsälenkeillä ni se ei enää oo harvinaista herkkua. En muuten tajunnukkaa että mainitsen täällä kaks eri heidiä, enkä tee mitää eroa kuka on kuka :D Noh ehkä se ei haittaa.

    VastaaPoista