sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Tottista ja kosketusalustaa

Eilen oli meijän ekat tokotreenit ryhmässä ja näin kotitreenajan näkökulmasta se on meille nyt tosi hyödyllistä. Tehtiin yks kerrallaan ohjaajan kanssa ja jokainen pystyy etenemään hyvin omalla tasollaan. Tällä kerralla kuitenki kaikki teki perusasentoa. Detalla on hyvä paikka ja se tekee tosi hienosti, mun on vaan kiinnitettävä huomiota mun omiin maneereihin. Jos katon vasemmalle ja varmistan onko koira suorassa, se kääntää samantien pepun mun pepun taakse eli vinoon samalla kun mun kroppa kääntyy. Koira on niin kiinni mun kropassa että omaan tekemiseen on kiinnitettävä paljon paljon paljon huomiota. Peili avuks ja homma sujuu ku tanssi. Jos pystyn seisomaan ite suorassa myös koira on suorassa, taas on siis koulutettava ohjaajaa eikä koiraa. 

Treenien lopuks otin muutaman luoksetulon, siinä koira tulee hienosti oikeeseen paikkaan, koska seison koko ajan paikallani. Lyhyt paikkamakuu ja treeni oli siinä. Tosi hyvä kyllä että päästiin ryhmään, omaa tekemistä on niin hankala hoksata ite. Ollaanha me käyty paljon porukassa treenaamassa, mutta jokainen tekee siellä vähän niinku yksinään, eikä kiinnitä huomiota toisen tekemiseen. Ainoo huono puoli tässä ryhmässä on se, että moni koira ottaa niin pahasti häiriötä, ettei samalla kun toista ohjataan voi treenata ollenkaan. Ulkona toki voi.

Muiden luokkien liikkeitä ollaan treenailtu ja jatketaan tässä samassa :)

Tänään tein 15 min treenin kosketusalustaa. Saatiin monta onnistunutta toistoa ja D hoksas selkeesti mistä on kyse. Pystyn tekemään sitä jo eri suunnista ja joka kerta se löytää alustalle. Alustana käytin vanhaa pyyhkeen palaa, joka on taiteltu neliöks. Kokeilin aiemmin hiirimattoa, mutta koska päällinen on muovia koira liuku kurjasti kun kosketti sitä. Pyyhettä voi leikellä tarpeiden mukaan, siitä saa useemmankin alustan tarvittaessa, esim. radalle. Käskysanana "tassut" -jota ei vielä olla käytetty, mutta liitetty mukaan tekemiseen. Oisin kuvannu tätä videolle, mutta akku on kamerasta melkein loppu. Tässä kuitenki periaate jolla tehtiin.

Maija kävi perjantaina hieromassa D:n ja sovittiin keskiviikolle jo uus aika. Sen verran jumissa se oli. Kuulemma toisella puolella paljon trikkereitä ja kireyttä. Sanoin jossain vaiheessa jo, etten halua kuulla enempää, sen verran pahalta kuulosti. Nyt on takapään järsiminen ja pöytään hankaaminen poistunu ainaki hetkellisesti. Kiitos taas Maijalle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti