keskiviikko 19. lokakuuta 2011

ilman hienoja videoita

Hiphei sain tehtyä tänään liikkurin kanssa kaikki alokasluokan liikkeet putkeen (ei estehyppyä) ja vieläpä kuvattua ne. Jostain syystä tää kone ei oo mun kaveri ja kuvien äänet kyllä kuuluu mutta kuvaa ei näy. Täytyy kokeilla toisella koneella jos onnistuis :) Liikkeestä seisominen ei onnistunu noin kovalla vireellä, annoin kaksoiskäskyn ja jäi hienosti mutta mun palatessa meni maahan. Plaah... koira osaa kyllä, sitä on treenattu ja paljon, mutta en oo vielä kovinkaan monesti tuonu sitä uuteen ympäristöön.

Seuraamisissa oli hieno kontakti, mutta neiti edisti kyllä mun makuun liikaa. On tosi jännä homma ettei se videolta näytä läheskään niin karmeelta ku miltä se musta tuntu. Hmph... mitäs muuta? Kaikenkaikkiaan oon tosi tyytyväinen Dettaan, se tekee kovalla vireellä eikä se laske vaikka loppupalkkaa ei oo juurikaa opetettu. Koira tietää että palkka tulee jossain vaiheessa ja sille näyttää olevan ihan sama että missä. Hyvä kisakoira siitä vielä tulee. Keksin sellasen idean että käyn suhteellisen säännöllisesti Varkaudessa mölleilemässä ja yllätän sen siellä aina joskus palkalla. Näin se ei ehkä koskaan elämässä hoksais, ettei kisakehässä tuu palkkaa. Jos mun reaktio ei muutu, koira ei pysty erottamaan mölliä ja oikeeta koetta.

Mulla ois kova hinku treenata myös Lunaa, mutta en voi ottaa sitä halliin vielä ainakaan viikkoon noiden juoksujen takia. Kotona sen kanssa voi kyllä puuhastella jos jonkunlaista.

Maija kävi tänään hieromassa molemmat koirat, D on tosi juntturassa. Se pitää hieroa uusiks taas heti ens viikolla. Luna oli ihan kummallinen, mun epävarma dobermanni anto hieroa, meni jopa ite maate ja nukahti kesken hieronnan, eikä siinä vielä kaikki koira päästi muutaman kuorsaus äänenki :D Oltiin todella ihmeissämme! Toki hienoahan se on, että toinen osaa ottaa noin rauhallisesti, mutta rehellisesti sanottuna tuli ihan puskista. Luna oli aika hyvässä kunnossa, pikkasen selkä jumissa, mutta muuten vetreä neiti. Se on juossu nyt paljon vapaan eikä enää vedä hihnassa, joka vaikuttaa varmasti paljon asiaan.

Hihnakävelyhän meillä menee niin että Luna on takana ja työnnän sen nenästä aina takasin takaviistoon jos koettaa tulla ohi. Toimii! Mun hermot säästyy ja koira alkaa sisäistää missä tulee kävellä, "vapaa" käskyllä se menee pitkin pientareita, tekee tarpeet ja nuuhkii.

Harmittaa kyllä etten saanu niitä videoita laitettua, niistä saa yleensä paljon enemmän irti ku tästä höpinästä.



Tässä tuli vielä kuva D:n uudesta pedistä. Luna on aika huvittava näky kun se änkee siihen. On se huvittava myös tossa kevythäkissä ku ei aina jaksa kävellä sisälle asti. Koko koira on kyllä pelkkää jalkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti