lauantai 14. tammikuuta 2012

Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä part 2

Noniin, nyt on meijän tokodepyytti suoritettu, eikä kovinkaan menestyksekkäästi. Ensimmäisen osion (paikkamakuu, luoksepäästettävyys) koira oli hienosti, eikä paineistumisesta olla vielä tietoakaan. Jostain syystä toisella oisiolla koira heittäyty taas kummalliseks. Sama homma kävi möllikokeessa aiemmin. Molemmat seuraamiset oli kauheeta katottavaa ja liikkeestä maahanmeno alko hyvin, mutta kun kävelin koiraa kohti se nousi ylös ja peruutti. En todellakaan ois uskonu, että se reagoi noin. Koulutan siis aina positiivisesti, enkä koskaan vahingoita koiraa, kaikki jotka mut tuntee varmast tietää sen, että mitä ihmettä? Koitin kovasti vielä tänki jälkeen tsempata ja riehuttaa sitä, mutta jotenki se oli silti kummallinen. Luoksetulossa se tuli lähes täydellisesti mutta nuuhkas maata vielä kiertäessään sivulle, joka myös se voidaan luokitella ihmetysten kirjaseen. Seisten koira pysähty toisella käskyllä, mutta jo ennen sitä edisti kovasti.

Siinäpä lyhykäisyydessään koko suoritus. Käydään kokeilemassa Kuopiossa 2 vko:n päästä ja jos siitäkään ei tuu mitään ni jätetään kisaaminen vielä hetkeks. Tää koiran paineistuminen voi johtua paikasta, koska hermostuin siellä viime kerralla ja koko koe meni sen takia plörinäks. Voi olla että D yhdisti tän aiemman tapauksen tähän? No, mutta se selviää Kuopiossa.

Luoksepäästettävyys 10
Paikkamakuu 8
Seuraaminen hihnassa 5
Ilman hihnaa 5
Maahanmeno 6
Luoksetulo 9
Seisominen 0
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 7

126 p 3.tulos sij.9/10

Tolle seuraamiselle on nyt vaan tehtävä jotain! En tajua koko hommaa, Lunalle se on niin helppoa, mutta jostain syystä D ei tee sitä kunnolla. Onhan se saanu siitä ysinki, mutta yleensä sen vire on väärä ja sitä ei huvita. Plaahh... ehkä tää tästä vielä iloks muuttuu :) Toisaalta tääki oli kokemus, mäki oon vielä kouluttajana niin hukassa, että en edes tiiä miten tällasessa tilanteessa kannattais toimia. Oon kuitenki tyytyväinen mun omaan tekemiseen ja siihen, että jaksoin tsempata ja innostaa koiraa, vaikkei homma mennykkää mua miellyttävällä tavalla. D myös yritti parhaansa <3 Kävin vielä lopuks tekemässä pientä seuraamispätkää ja heittelin palloa, että koiralle jäis kiva fiilis hallista. Maanantaina molemmat koirat omalle hallille treenaamaan! Kartotetaan vähän Lunan tilannetta ja sille saatetaan ehkä saada uus kouluttaja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti