lauantai 21. tammikuuta 2012

pe-la

Heipparallaa! Eilinen päivä oli pyhitetty Lunalle, joka pääs treenaamaan yksin 1,5 tunniks hallille. Alotettiin tokolla ja tehtiin myös muutama agijuttu. Koiralla oli todella todella paljon virtaa ja tuntu että loikkiminen oli päivän sana. Seuraamispätkää, perusasentoa, liikkeestä seisomista ja estehyppyä. Maahanmenoa koitettiin nopeuttaa kaikin mahdollisin keinoin, mutta ilmeisesti ton kokoselle koiralle siitä ei voi saada kovin nopeeta. Mä peruutin ja näytin kädellä maahan.

Agissa alotin verkoilla keppien tekemisen, koska L on suhteellisen arka, laitoin ensin vaan yhen välin verkolla ja naksuttelin sinne menemisestä. Ei se lopulta enää kovin pelottavaa ollukkaan :) Torstain agitreeneissä tein D:n kanssa pakkovalssia, tai sanotaanko vaikka että yritin tehä, joten kokeilin sitä nyt Lunan kanssa. Sen kanssa tehtynä homma oli helppo ja suju kun vettä vaan, ehdin ajatella kropan käyttöä ja antaa selkeet avut minne mennään. Putkea muistuttelin, ja sinne koira meni mun yllätykseks tosi mielellään. Ehkä me tehään Lunasta agikoira? Treenattiin Himban kanssa samaan aikaan ja täytyy kyllä näin jälkeen päin todeta, että oli tyhmää vaatiä, että L pystyy koko ajan keskittymään, vaikka Himba treenaa vieressä. Ne saa kuitenki normaalisti aina peuhata. Ajattelin että jos se pystyy Flaipan kanssa treenaamaan ni eiköhän se H:n kanssaki pysty. Tyhmä minä! Muutamaa karkausta lukuunottamatta kaikki meni kuitenki kivasti.

Tänään olin ryhmätokossa D:n kanssa, jos sitä nyt ryhmäks voi sanoa. Viime aikoina siellä on ollu maksimissaan kaks henkilöä, ainaki joka kerta ku oon ite ollu paikalla. Parasta treeneissä oli ehottomasti se, että Päivikki toimi vetäjänä. Saan sen treeneistä aina paljon irti ja se ymmärtää hyvin sekä mua että koiraa :D Voi olla että mä tartten enemmän sitä ymmärrystä. Sovittiin, että tehään jotain muuta kun näitä perus alokasluokan juttuja, kun koira kuitenki osaa ne, jauhaminen ei tee hyvää. Alotettiin uutena juttuna ruutu ja kokeiltiin siihen muutamaaki erilaista menetelmää. Päädyttiin lopulta siihen, että opetetaan se targetilla. Luin eilen illalla Caniksesta hyvän artikkelin siitä, miten targettia käytetään ruudun opettamisessa. Targetti ruudun taakse ja koiralle naksaus kun se on keskellä ruutua, matkalla targetille. Näin se keskittyy enemmän siihen, että naksaus tuli tietystä kohdasta ja oppii toivottavasti hakemaan ite keskelle ruutua. Targettia ei myöskään tartte myöhemmin häivyttää, koska sitä ei oo varsinaisesti käytetty liikeessä, vaan apuna sen tekemisessä.

Aletaan myös opetella oikeaoppisesti peruuttamista, koiran tulis siis mennä suoraan ja pää rentona. eikä niska jäykkänä ylöspäin kattoen. Siihen oli myös hyvä vinkki Caniksessa. Herkun heitto tassujen väliin ja kun koira peruutta muutaman askeleen ja tiputtaa pään alas, naks. Tätä toistetaan kunnes koira tekee sen ilman herkkua. Vitsit en oo kyllä hoksannukkaa miten hyvä lehti se oikeestaan on. Pohdin jo näitten oivallusten jälkeen, että tilasin sen :).

Mutta nyt takas treeniin... ruututreenin jälkeen Päivikki käski mut robottiasentoon (tokoasento) ja alko yhtäkkiä liikkuroimaan meitä. Alku meni ok, mutta sitten se sekotti mun pasmat totaalisesti ohjaamalla kaks askelta vasemmalle, sen jälkeen oikeelle, eteen ja vielä taakse. Tein kuten piti samoin koira, mutta olin ihan jännityksissä. Ollaan siis treenattu paljon myös sivuaskeleita ja peruuttamista mutta kukaan ei oo koskaan liikkuroinu meitä siinä. Tarkotuksena oliki saada mun pasmat sekasin ja kattoa reagoiko koira siihen, mutta ei se reagoinu.

Treenin jälkeen kävin vielä Siwassa ja otin lyhyen seuraamiskaavion sekä liikkeestä maahanmenon pihassa/parkkipaikalla. Vähän oli koira ihmeissään, mutta teki hienosti :) Molemmista päivistä jäi hyvä fiilis, Lunan kanssa alan varmasti tekemään enemmänki agia ja D:n kanssa uusia liikkeitä sekä vaikeempia treenejä, että koe tuntuis helpolta. Kosketusalustan vahvistaminen ja peruuttaminen on huomisen projekti, saatan myös käydä ABC:llä tottistelemassa.

Mukavaa lauantaita koirille ja omistajille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti