perjantai 23. maaliskuuta 2012

Ahkeraa treeniä

Tän viikon treenejä...

maanantai:

Tokoa, piilopaikkamakuu, seuraamispätkiä ja jäävejä. Loppuun vielä puomin alastuloa ja kosketusalustaa. Tehtiin myös muutama toisto keppejä verkoilla. Ne alkaa olla jo niin ylhäällä että verkot hipoo koiran korvia, ehkä ne voi kohta jo ottaa pois?

torstai:

Tää päivä tai oikeestaan ilta meni agilityn merkeissä. Hinkattiin valssia ja sain kotiläksyks saksalaisen. Viimein saatiin tehtyä putki-hyppy-putki-hyppy-hyppy onnistuneesti. Mun pitäs olla 200 kertaa sähäkämpi että pysyisin ton koiran perässä ja saattaisin ollakki jos en pelkäis että ohjauskuviot on epäselkeitä. Ajattelen koko aja että täytyy ohjata selkeesti ja sitte unohdan olla ripee. No, mutta kyllä se siitä :)

perjantai:

Tehtiin alkuun paikkamakuu noin 2 min, jossa me molemmat (minä ja Heidi) oltiin ekaa kertaa piilossa. Yleensä oon menny vaa yksin ja D on tuijottanu Heidiä koko sen ajan ku oon ollu poissa. Nyt mentii molemmat, mutta ei se vaikuttanu koiraan mitenkään. Huisin hienoa D! Paikkamakuun loppuun megapallopalkka :) Sitte Heidi liikkuroi meille kaikki alokasluokan liikkeet. Seuraamisessa on edelleen häikkää, mutta se on paljon parempaa nyt kun aiemmin. Koira pitää hienosti kontaktia ja kun puutuin pari kertaa edistämiseen se loppu. D otti vähän häiriötä Heidin liikkuroinnista ja puhuttiinki, että sitä on tehtävä jatkossa joka kerta. Se ois kovasti halunnu hypätä Heidin syliin. Voi olla et tää johtuu siitä, et Heidi on myös tehny sen kanssa hommia, koska viime viikolla se ei reagoinu Kaisaan millään tavalla.

Luoksetulo, hyppy ja jäävät oli tosi hyvät. Liikkeestä seisominen tosin otettiin kahteen kertaan, koska ekalla kerralla koira valu varmaan metrin verran, vaikkaki pysähty. Ekasta kerrasta siis ei palkkaa ja tokalla kerralla hyvä pysähdys.

Loppuun vielä kaukoja ehkäpä puolen metrin matkalla. Huomasin, että mun äänensävy vaikuttaa kauheesti koiraan. Käskyt on annettava tylsästi ja rauhallisesti, jotta koira keskittyis tekniikkaan eikä häseltämiseen. Huh, mitenhän tollanen onnistuu kokeessa?

Huomenna treenit aamusta ja sitte kattomaan Kerimäelle koiranäyttelyä. Emmi ja Isla on jälleen kehässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti