perjantai 20. huhtikuuta 2012

D juoksee jälleen? Mitä ihmettä?

Nyt taas terveysasiaa. Kävin eilen kotona koulupäivän aikana ja huomasin verta lattialla. Noh, ensimmäisenä tietenki paperi käteen ja Lunan takapäälle. Ei sieltä ei tullu verta, joten ei muuta ku 8 tassua, 4 korvaa ja 2 suuta tutkittavaksi, ei niistäkään ei tullu verta. Sitte päätin ottaa paperin ja kokeilla pikku D:n takapäätä, vaikkaki sillä on ollu juoksut noin 2 kk sitten. Noh sieltähän se kaikki veri tuli. Koira vielä selälleen ja varmistus, kyllä D:llä on juoksut.

Ekana olin kummastunu ja sitte totesin, ettei me olla tänää menossa agiin. Laitoin Maaritille viestin ja se kysäs, että oonko varma ettei koiralla oo kohtutulehdusta. ÖÖ... en ees tullu ajatelleeks koko asiaa. Noh, sitte aloin selvitellä asiaa ja pohtia. Nyt on luettu ja kuultu kokemuksia jakaantuneista juoksuista, kohtutulehduksen oireista (jotka ei kyllä täsmää koiraan) yms. mahdollisista taudeista. Oon nyt kuitenki tullu siihen tulokseen, että noi on juoksut. En muista tarkalleen millaset ne edelliset oli, mutta mun mielestä tosi tosi niukat eikä verta ollu lattialla kun ehkä kerran. Voi siis olla että oon joko kuvitellu ne edelliset tai sitte toi koira tosiaa jakaa juoksuja.

Mittaan nyt kuitenki koiralta vielä kuumeen ja tarkkailen sen käytöstä. Väsynyhän se on, mutta se voi johtua ihan yhtälailla juoksuista.

Onneks kisasuunnitelmia on vasta 17.5. eli kuukauden päästä. Voidaan nyt pitää tehotreeniä ja treenailla kauppojen pihoissa yms. häiriöissä, missä muut koirat ei treenaa. Ajattelin huomenna ottaa Lunan ryhmätreeniin, katotaan mitä siitä tulee, vai tuleeko mitään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti