perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kotitottista

Tänään alotettiin aamu (12-13 :D) tekemällä molempien kanssa tottista. Laitoin ensin Detan kevythäkkiin kattelemaan menoa ja tein Lunan kanssa noin. 25 min treenin. Se teki kyllä taas huippuhienosti. Alkuun 2 min paikkamakuu kerran palkaten, jossa otin myös muutamat tanssiliikkeet ja koitin houkutella koiraa pois sanattomasti. Ei liikkunu! Hienosti maltto maata paikallaan, L alkaa selkeesti jo hoksata mikä on homman nimi. Tän jälkeen vahvistelin jäävejä, ja tuntu ettei niissä ollu neidille mitään ongelmaa. Sekottelin ja annoin käskyjä yllättäen, muutaman kerran tein jopa ihan koko liikkeen alusta loppuun. Normaalisti siis palkkaan jo kun koira pysähtyy oikeeseen asentoon. Tän jälkeen alottelin noutamista, naksuttelin vaan siitä että meni hakemaan kapulaa ja otti sen suuhun. Lunan mielestä tää oli tosi kivaa :D Nii ja tein myös kaukoja istu-maahan, jotka se näköjään jo osaa. Oon tehny aina ennen ruokaa Detalle kaukot ja näköjään Luna on oppinu ne siinä samassa, kätevää.

Loppuun otin paikallaan käännöksiä ja askelia sivulle, hienosti koira keskitty ja koitti kaikkensa hallita tota jäätävän pitkää kroppaa :) Ihana Luna! Nii ja vielä 2,5 min paikkamakuu ilman palkkaa, eikä koira hievahtanukkaan, huisia!

Detan kanssa alotin tekemällä kaukot, jostain syystä niitä on pitäny viime aikoina muistutella sille eri kentillä. Nyt D kuitenki teki tosi hienot asennot, eikä istumisetkaa ollu ollenkaa bortsumaisia. Tän jälkeen vähän hidasta seuraamista ja nopeita käännöksiä. Kontakti oli nice. Ei tehny oikeen mieli tottistella Detan kanssa, koska en opeta sille nyt uusia liikeitä, ihan vaa omaa laiskuuttani ja oon päättäny sysätä sitä voittajaa jonnekki hamaan tulevaisuuteen, niinpä alotettiin lelun etsintä nenällä. Kokeilin ensin Lunan lehmä-lelulla, mutta D ei selkeesti hoksannu hommaa. Kaivoin siis pallon esille, leikitin sitä sillä, pyysin odottamaan ja vein piiloon. Koira toi pallon ja naks palkka. Ensin D kuvitteli että "etsi" -käskyllä etitään vaan nameja, mutta nopeesti se tajus, että kun pallon löytää saa sen namin. Oon tehny pallon etsintää jonkun verran nurmikolla, mutten koskaan tällai että laitan sen oikeesti piiloon. Nii joo jatketaan, muutaman helpon toiston jälkeen, jossa koira siis näkee ku vien esineen piiloon, vein koiran eteiseen ja piilotin lelun. Nyt ei enää voinukkaa ettiä lelua katseella, vaan piti oikeesti haistella JA D HAISTELI !! :)))) Se löys lelun jo muutamasta tosi vaikeesta paikasta ja erikorkeuksilta, jopa sohvan tyynyn alta. Ei ollenkaa pöllömpi likka. Jätettiin tää juttu nyt hautumaan, mutta jatketaan varmasti lähiaikoina.

Loppuun otettiin kapulan luovutuksia, tai siis en pyytäny kertaakaan luovuttamaan vaan kumarruin kohti (josta D yleensä paineistuu) ja naksutin siitä. Kumarruin hitaasti ja kurotin kohti ja naks palkka. Tää meni kivasti, lukuunottamatta sitä että D tiputti kapulan varmaan kolme keraa mun paljaille varpaille :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti