keskiviikko 29. elokuuta 2012

Treeniä aamusin

Heipparallaa, ollaan nyt käyty maanantaina ja tänään aamusta treenailemassa. Mun aamuhan ei siis välttämättä oo muiden aamu, mutta heräämisen jälkeen :) Maanantaina tein D:n kanssa kisanomaset treenit ja toin vaihtelevuutta seuraamiseen. Huomaan kyllä ite että mun tokointo alkaa olla siinä mallissa, ettei ehkä edes kannattais treenailla :D Noh, käydään nyt ne kokeet ja sitte lopetellaan hetkeks. Aloin käyttää nyt tokoilussa pehmeetä patukkaa, koska koira tykkää myös taistella ni kokeillaan miten tää lähtee sujumaan :) Luoksetulon pysäytys on aivan järkyttävä, koira kyllä pysähtyy mutta valuu ja valuu, koska vauhti on niin kova. Huomenna ajattelin treenailla pelkästään sitä ja jättää kokeenomaset sikseen. Huomenna on siis meijän vika treenipäivä ja sen jälkeen vaan lepäillään ennen koetta.

Aksaa tein tietenki viikonlopun innottamana ja mun neitokainen teki 8 keppiä täydellisesti! Loistavaa! En palkkaa koiraa huonoista toistoista enkä myöskään ohjaa kädellä vaan annan koiran edetä itsenäisesti. Aloteltiin myös vähän keinua, hidastin ite keinun alasmenoa kädellä, eikä koira säikähtäny ollenkaan. Kontaktin tarjos itsenäisesti kun sanoin tassut. Ilmeisesti se on hoksannu että tietynlaisilla pinnoilla ne kontaktit tulee aina tehä :) Tein myös vastakäännöksiä, vippauksia ja syläreitä putken ja hypyn kanssa. Kivaa oli :)

Lunan kanssa mulla ei ollu lainkaan suunnitelmia, ajattelin tehä senki kanssa vähän aksaa. Kokeilin sylikäännöstä ja pyörittelyä herkun kanssa ilman mitään esteitä, mutta jostain syystä en saanu sitä millään kääntymään toiseen suuntaan. Ohjurin kanssa koira teki myös ylimääräsen käännöksen eikä kääntyny suoraan. Joko mussa on vika tai koiran fysiikassa, mutta kivaa se oli. Muistuteltiin myös putkeen menoa. Luna ei oo koskaan ennen menny mutkaputkeen, nyt siinä ei kuitenkaa ollu mitään ongelmaa vaan koira juoksi putkiin onnellisena. Se on jotenkin niin paljon ennakkoluulottomampi kun ennen. Koira oli selkeesti kyllä väsyny viikonlopun hoidosta, joten treenipätkä ei ollu kovin pitkä.

Tänään alotettiin Debsin kanssa taas kokeenomasella tokoilulla. Jouduin aluks komentamaan pari kertaa ihan kunnolla, koska viereisellä kentällä tehtiin aksaa, eikä koira meinannu millään jaksaa keskittyä. Noh, luulen että oon joskus ton koiran kanssa ihan liian varovainen, se kestää kyllä pienen komentamisen ja tekee sen jälkeen ihan kivastikki. Annan sille ehkä liikaa anteeks ku kuvittelen sen olevan jotenki överipehmee. Seuraaminen oli kivaa lopulta, luoksetulo valu edelleen, mutta kaikki muut liikkeet meni kivasti. En siis tietenkää tehny ihan kaikkia, mutta seuraaminen, liikkeestä maahan, hyppy ja luoksetulo toimi.

Tän jälkeen vein Detan autoon ja kokeilin Lunan kanssa. Neitokainen oli päättäny ettei pysty keskittymään mihinkään, joten laitoin sen takas autoon ja otin jälleen Detan. Detta teki tänään kaikkia keppejä onnistuneesti, mun täytyy vaan käyttää enemmän etupalkkaa, koska kun se on koira jaksaa tehä kepit loppuun asti, kun ei kaks vikaa jää tekemättä. Toki siellä vois kohta varmasti alkaa käyttää jo seuraavaa estettäki joka toimis loistavasti palkkana. Meillä on kepit aivan viittä vaille valmiit :) Oon niin ylpee tosta pienestä! Tän jälkeen keinulle, joka menee jo itsenäisesti ja kivasti. Kovalla vauhdilla ei vielä olla kokeiltu eikä yhdistetty muihin esteisiin, mutta viittä vaille valmis sekil Ajattelin myös että ois kiva kokeilla A:ta ja näinpä kokeilin. Sanoin vaan koiralle kiipee ja osotin A:ta, hahah tää oli varmasti kaikkien sääntöjen vastasesti tehty, mutta koira kiipes sinne vauhdilla ja mä jäin seisomaan ihmeissäni alas. Kävelin toiselle puolelle ja siellä koira makas ottamassa kontaktia :D En oo ollenkaan varma onko Heidi tehny sitä jo sen kanssa, koska ei se voi tehä estettä noin jos ei sitä oo sille koskaan opetettu? Vai voiko? Noh meillä on siis täysin valmis A. Yhdistelin sitä hyppyihin ja putkeen ja palkkailin kontakteista, aikamoista.

Lunan kanssa kokeiltiin tänään keppejä ihan käsiohjauksella ja se teki tosi kivasti. Jälleen kerran ennakkoluulottomasti, eikä ollenkaan kummastellu. Tän lisäks tehtiin putkea ja yhtä hyppyä. Sen kanssa on oikeesti nykyään tosi kiva tehä töitä kun se ottaa koko ajan itsenäisesti kontaktia, sitä voi pitää irti, eikä se lähe minnekkään vaikka vieressä tapahtuis mitä. Sille on viimesen puolen vuoden aikana tullu selkeesti aivot :) Ei meillä agissa mitään tavotteita oo, kuhan vaan hömpötellään ja pidetään kivaa. Tänään oli tosi hauskat ja hyvällä fiiliksellä tehdyt treenit, Detan kanssa oikeesti edetään ja Lunan kanssa meillä on kivaa. Mikäs sen parempi tapa alottaa päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti