lauantai 12. tammikuuta 2013

Kenen on vastuu?

Huomenta!

Törmäsin tänään kivaan juttuun lenkillä. Eräs nainen tuli meitä vastaan springerin kanssa ja koska koiralla oli kovat halut tulla moikkaamaan Dettaa omistaja KYSYI, että saako tulla. Totesin tietenkin, että ei, koska neiti osaa olla tosi ärhäkkä etenkin hihnassa, mutta se kysyi! Tätä tapahtuu tosi harvoin. Yleensä kaikki vaan päästää omat koiransa moikkailemaan Debsiä ja ennen kun ehdin sanoa mitään, on se jo ärähtäny isosti.On se niin kiltin näkönen ja sulonen pieni BC.

Tässä muutama viikko sitten metsässä tuli vastaan ranskanbuldoggi ja mummo. Ranskis oli flexissä ja Detta aluks irti. Huusin sen luokse, heti kun huomasin vastaantulijat ja otin sen kiinni. Yritin ohittaa polulla koiraa niin, että Detta oli hangen puolella ja minä siinä välissä. Noh, mummo oli eri mieltä ja päästi koiransa pitkälle flexissä ja vaikka kuinka koitin olla välissä se pääs moikkaamaan Dettaa. Sanoin sille todella äkäsesti, että älä päästä sitä koiraa, mutta eihän se reppana pystyny liukkaalla alustalla sitä pitämään. Onneks Detta ei kuitenkaan ärähtäny sen enempää. Mietin vaan, että kuka tällasissa tilanteissa korvaa? Mulla on koira hallinnassa, mutta sillä kenen koiraan se käy kiinni ei ole.

Detta siis ei oo mikään maailmanluokan ärisijä. Se vaan on aika suojelevainen mua kohtaan ja irti se on kyllä kaikkien "kaveri", okei ei tapa ketään, mutta hihnassa se ei tykkää että kukaan tulee iholle. Joskus se tykkää joo ja leikkiikin, mutta en jaksa ottaa sitä riskiä, että neiti on huonolla tuulella. Mä en siis oo ite se joka stressaa, jokainen joka mut tuntee varmaan tietää sen :D Koiran käytös ei johu musta vaan sen yltiösosiaalisuudesta ja ihmisten omistushalusuudesta. Joku parempi analyysien tekijä osaa varmaan sanoa tähänkin jonkun selityksen.

Onneks meillä on vakuutus, Detta voi siis rauhassa syödä mummojen puudeleita.

Ihanaa viikonloppua <3

1 kommentti:

  1. Sulle on jätetty tunnustus! :D -> http://heelervili.blogspot.fi/2013/01/new-blog-love.html

    VastaaPoista