lauantai 13. huhtikuuta 2013

Osataanko me oikeasti mitään?

Tiiättekö sen hetken kun yksinkertasesti tuntuu siltä, ettei osaa mitään. Eilen treeneissä mut valtas sellanen tunne. Jotenkin ajattelin, että kaikki menee päin peppua ja ollaan kaikessa tosi huonoja. Joskus jopa mietin, että lopetetaan kaikki harrastaminen, kun ei meistä oo siihen. Onneks pääsin tästä masiskohtauksesta suhteellisen nopeesti ja sain uutta intoa treenaamiseen.

Oltiin siis eilen vielä 19.30-21.30 tokoilemassa. Seuraksi saatiin kolme mukavaa ja osaavaa naista. Sain hyviä vinkkejä luoksetulon stoppiin ja nyt ei autakkaan kun alkaa tehokkaasti sitä treenailemaan. Se on ehkä ainut minkä suhteen mulla on todella epävarma olo. Toki läpijuoksustakin saa sen 5 pistettä, mutta mielelläni opettaisin koiralle kunnon stopin, koska ylemmissä luokissa se ei ehkä enää toimi :D Maahan D menee hienosti, mutta seisominen valuu pitkällä matkalla. Lyhyellä homma toimii, mutta pitkä on asia aivan erikseen. Alotin siis tekemään stoppeja kierrättämällä. Kierrätän jotakin (puuta, ohjuria, hyppyä yms.) ja takasin tullessa huudan jossakin vaiheessa seis. Koira pysähtyy hienosti. Pitkällä matkalla pakka leviää, ehkä juuri siksi, ettei olla treenattu tätä suurilla etäisyyksillä. Nyt siis kierrätän kaukana olevaa esinettä, niin että D:llä on takasintulomatkana lähes yhtä pitkä matka kun oikeessa luoksetulossa. Toimi ainakin eilen.

Näitä 3 toistoa, jonka jälkeen kokeiltiin ilman pysäytystä, koira ennakoi ja pysähtyy ilman käskyä. Jeps, Detalla siis yksi stoppi ja 10 läpijuoksua.

Perusasennosta Tiina huomautti meitä, että se on hänen silmäänsä liian edessä. Koskaan tästä ei ole kukaan mitään sanonut, mutta kyllä me se nyt hiotaan kuntoon. Ajattelin tänään sadepäivän kunniaks tehä kivat pienet tottistelut sisällä. Ohjelmassa: seuraamista, perusasento joka on taaempana, liikkeestä istuminen ja kaukot pitkällä matkalla.

Eilen tehtiin vielä loppuun paikkamakuu, ei mitään ongelmaa. Oispa kaikki liikkeet meille yhtä helppoja, mutta kun ei. Ilmoon Detan toukokuun molempiin kokeisiin, kunhan neiti ei vaan päätä juosta silloin. Katsellaan ja kuunnellaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti