maanantai 17. helmikuuta 2014

Ensimmäiset treenit hallilla

Fiini teki tänään elämänsä ensimmäiset treenit hallilla. Treeni kesti ainakin 3-4 minuutia, mutta niin hitsin hienosti se meni. Suunnitelmissa on näin aluksi saada koira ottamaan kontaktia tilanteessa kuin tilanteessa, joten ensimmäinen harjoitus oli sen mukainen. Päästin pennun irti ja otin namit esiin repusta. Käytiin yhdessä kaivamassa ne, että Fii tietää mitä odottaa. Kävelin muutaman askeleen ja joka kerta pentu tuli perässä silmiin tapittaen. Palkkasin "jess" -sanalla, ensin vilkaisusta ja muutamalla viimeisellä toistolla jo parin sekuntin pätkästä. Yhteensä toistoja tuli ehkä 8-10. Loppuun vielä kaksi vauhtiluoksetuloa ja lelulla revittelyä. Niin oli kivaa, eikä olisi millään malttanut mennä autoon.

Sitten oli Detan vuoro. Juoksujen takia treenit on jääneet tosi vähälle. Meillä oli seurana Veera, joka pääsi myös BC:n ohjaksiin. Tehtiin lyhyttä radan pätkää kepeillä. Loppuun vielä muutamat kontaktit, jotka D otti hienosti yhtään hötkyilemättä. Olin aika yllättyny myös kulmasta, josta koira meni kepeille.

Tokoa ehkä enemmänkin muistuteltiin. Muutama nouto ilman luovutusta, mutta seuruuttaen. Lähden siis perusasennon jälkeen seuruuttamaan koiraa kapula suussa. Tehdään näin pitoa, koska D ei kestä "normaaleista" pitotreeneistä tulevaa painetta. On ainakin meillä toiminu paremmin kun hyvin. Loppuun vielä ruutua, jossa haetaan edelleen paikkaa. Ensi kerralla viedään alusta takaisin ja muistutelaan ensimmäiset toistot. Ensimmäisellä toistolla jää aina ruudun etupäähän, mutta korjaa ilman käskyä. Olin suunnitellu treenin niin, että otan koiran pois, enkä anna korjata. Jokaisen toiston tulis mennä suoraan oikein, eikä paikkaa sais hakea. Mutta hei eihän näin voi tehdä, jos koira ei oo oikeesti varma paikasta. Nyt mennään muutama askel taaksepäin ja palautellaan asioita.

Loppuun tehtiin vielä pieni lenkki metsäpoluilla. Pieni Fii meni hienosti isojen koirien matkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti