perjantai 19. syyskuuta 2014

Viestikoetta, tokotaukoa, agilityä...

Käväisin lukemassa erään toisen kelpieomistajan blogia ja huomasin hänen lukulistaltaan, että Deluna on päivittänyt viimeksi 5 viikkoa sitten. En voi usko, että siitä olisi niin kauan. No ilmeisesti on, joten ei muuta kuin kuulumisia rustaamaan.

Taas on ehtinyt tapahtua paljon. Käytiin Riikan ja Riehan kanssa elämäni ensimmäisissä viestikokeissa. Huh että jännitti ohjata ystävän koiraa. Mietin koko ajan, että jos mokaan vien heiltä mahdollisuuden ties mihin pysteihin. Hoidin oman hommani kai ihan kelvollisesti (en ainakaan mokannut), koska veimme kotiin piirinmestaruus hopeaa, kelpejen rotumestaruuden sekä toisen VK3. Kokemuksena viestikoe oli huikea. Ihmiset olivat niin ystävällisiä, vähän kuin suurta perhettä koko porukka. Kaikki tsemppasivat toisiaan, eikä kilpailuhenkisyyttä keskenään ollut ollenkaan. Jokainen toivoi aidosti toisen menestymistä. Sain taas varmistuksen siitä, että PK-lajeista tämä on suunnitelmissa nro 1. Onnea vielä isosti Riikalle ja Riehalle.

Detan kanssa ollaan näyttäydytty kahdessa tokokokeessa. Ensimmäinen koe meni pisteiden osalta ihan kelvollisesti muistaakseni kaikesta 8-9, mutta nollattiin sekä luoksetulo, että kaukot. Nuo pisteet eivät kerro mitään, koska yhteistyö ei ollut ollenkaan sitä mitä voisi toivoa. Koira reagoi niin vahvasti mun omaan jännittämiseen, ettei kykene toimimaan normaalilla tavalla. Kaukoissa esim. ei pystynyt katsomaan kohti ollenkaan, joka tietenkin johti useampaan käskyyn vaihtojen kohdalla. Tuosta toisesta kokeesta ei sitten jäänyt mitään kerrottavaa jälkipolville.

Rehellisesti sanottuna oon ton koiran kanssa aivan hukassa. En arjessa, en agilityssä, en treeneissä, mutta tokokokeissa homma ei toimi. Päätin unohtaa koko tokon toistaiseksi. Vaihdoin Detan kisaavien ryhmäpaikan Fiinille ja keskitytään nyt 100 lasissa agilityyn. Turha tehdä sellasta, mistä kumpikaan ei sillä hetkellä nauti. Mutkikasta tästä tekee vielä se, etten saa puututtua tohon ollenkaan. En saa treeneissä itelleni edes pientä jännitystä, kokeiltu on myös möllitokoja, eikä paineistuminen näy sielläkään. Tein tuossa viimeisimmässä kokeessa eläinkokeen ja en tsempannut enkä koittanut nostaa koiran virettä ollenkaan. Se laski koko hommaa entisestään, unohdetaan siis se.

En aio edes treenata Dettaa tokossa enää tämän vuoden puolella. Olin ilmoittautunut vielä omaan halliin KV-kokeeseen, mutta joku suurempi voima (vuorosuunnittelija) oli päättänyt laittaa työvuoron sille päivälle, joten sekin meni siinä. Tervetuloa siis tokotauolle ja hyville vinkeille. Pohdin mielelläni näitä asioita tauon aikana. Mitä voidaan tehdä ja kuinka :)

Sitten agilityyn. Saatiin aivan huippu kouluttaja Elina Kalenius tälle jaksolle, joten nyt tehdään alusta perusasioita. Ryhmä on tarkoitettu nuorille koirille, joten D on mukana vanhuksena. Saan sieltä hyviä vinkkejä myös Fiinin tulevaa uraa ajatellen, koska osalle koirista opetetaan kaikki aivan alusta saakka. Käytiin myös yhdellä Elinan yksityistunnilla Fiinin kanssa. Ohjelmassa silloin pakkovalssia, hypyille tarjoamista ja palkkaukseen opettelua. Kyllä on hieno pieni kelpie meillä.

Fiinin kanssa ilmoittauduin Korrien tokokoulutukseen ja aion tosissani viedä sen myös näyttelyyn talven aikana. Tokokokeita me ei vielä edes harkita, vaikka kisaikä tuleekin täyteen. F tuntuu vielä niin pennulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti