torstai 19. maaliskuuta 2015

PÄÄTÖKSIÄ LAJIEN SUHTEEN

Olin aikoja sitten päättänyt ettei Fiinin kanssa tulla mahdollisesti koskaan tekemään agilityä. Jossain vaiheessa pyörsin hetkeksi päätöksen. Hairahdusta kesti parit treenit kunnes palasin taas vanhaan "suunnitelmaan". No, nyt kun Detta jäi pois jouduin punnitsemaan, lopetanko lajin kokonaan vai jatkanko pienen kelpien kanssa. Niin siinä sitten kävi, että meillä on nyt ryhmäpaikka ja ollaan käyty sen lisäksi kerran viikossa hallilla ihan vain aksaamassa.

No agility tulee siis olemaan tämän kevään ja kesän suunnitelmissa vahvasti mukana. Keväällä aiotaan myös tutustua PK-puolelle viestin ja tottiksen merkeissä. Eniten panostetaan kuitenkin nyt tokoon. Toukokuun lopussa seuralla on omat kisat, jotka ovat samalla kelpien ja bortsujen rotumestikset, joihin aion ilmoittaa pikku F:n. Kisavalmis se ei vielä ole. Seuraamiseen on saatava roimasti lisää pituutta, mutta silloin kun seurataan, seurataan todella hyvin. Kuvitellin, että meidän suurin ongelma on paikkamakuu, näin ei kuitenkaan ole. Fiini on tehnyt jo 3 täydellistä alokasluokan paikkamakuuta. Alan hiljalleen luottaa siihen, että kyllä se siellä pysyy. Nyt vain häiriöt kattoon senkin liikkeen osalta.

Ai niin ja käytiin muutama viikko sitten oman kennelpiirin nuorten koirien tokoringin pääsykokeessa. Saatiin paikka osaavaan porukkaan, jonka myötä on tiedossa koulutuksia ja hyviä treenejä. Tosi kiva juttu :) Kokeen seuraaminen ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa, mutta muuten meni oikein mainiosti. Luoksetulo loistava vähän vinoa perusasentoa lukuunottamatta, nouto hyvä, kapulan sylkemistä lukuunottamatta ja liikkeestä maahanmeno sekä paikkis lähes täydellisiä. Kehään menoista ja liikkeiden väleistä ei vielä kannata puhua mitään.

Kaiken kaikkiaan tuntuu, että ollaan tosi hyvällä alulla. Ikää mittarissa on vasta vuosi ja toivottavasti ainakin 10 aktiivivuotta edessä. Huomenna koittaa totuuden hetki, kun otetaan viralliset luustokuvat ja katsotaan mitä sieltä löytyy (toivottavasti ei mitään mullistavaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti