maanantai 27. heinäkuuta 2015

ALO1 JA PIIRINMESTARUUS JOUKKUEHOPEAA

Kisattiin tosiaan Fiinin kanssa eilen ensimmäistä kertaa alokasluokassa. Sää ei todellakaan ollut kuin morsian. Vettä tuli kaatamalla koko päivä. Lähes aamusta iltaan, näin myös meidän suoritusvuorolla. Aamulla ensimmäiset ajatukset oli tietenkin, ettei tämä voi ollaa totta. Me jotka ei koskaan treenata sateella, eikä Fiini mielellään edes ulkoile silloin, jouduttaisiin kisaamaan märällä kentällä.

Eniten tietenkin jännitti paikkamakuu. Aloittelevista koirista kun ei koskaan tiedä. Luoksepäästävyys, se meidän murheenkryyni meni ihan mukavasti. Koira kyllä nousi, muttei sentään hypännyt syliin pussaamaan, vaan rauhallisesti kieppui ja meni kiehnäämään jalkoihin. Ei siis olla treenattu tätä kun muutaman kerran, koska en jotenkin jaksanut panostaa siihen. Uusilla säännöillä olisi kuitenkin ollut ns. vapaa luoksepäästävyys, jossa ei tarvitse könöttää perusasennossa. Niin se paikkamakuu! Meidän ryhmästä nousi yksi, eikä sekään häirinnyt muita koiria, joten siihen meidän makuu ei kaatunut huonosta numerosta huolimatta. Ensin jouduin antamaan kaksi käskyä märkään maahan ja F oli koko 2 min todella levoton. Heilutteli korvia säännöllisesti, ilmeisesti sinne satoi oikein kunnolla vettä :D Koiraa inhotti ja ällötti koko tilanne. Kahdella käskyllä vielä ylös märästä maasta.

Luoksepäästävyys 10

Paikkamakuu 7

Sitten niihin yksilöliikkeisiin. Seuraamisissa oltiin ihan ulalla. Harmittaa, koska mun silmään Fiinillä on tosi kiva seuraaminen, vaikkakin pudottaa kontaktin käännöksissä. Toki tässä varmasti osansa sateella, joka tietenkin tässä tapauksessa menee suoraan silmiin ja korviin. 

Seuraaminen hihnassa 7

Seuraaminen vapaana 7

Liikkeestä maahanmeno meni ihan kivasti. Olin kyllä ihan varma, ettei koira mene, vaikka normaalisti meidän ehdottomasti vahvin liike. Se märkä maa, on niin kurja :D! Sain nostettua seuraamisten jälkeen Fiinin vireen niin ylös, että varmaan tippui vahingossa käskyllä alas. Jätti kyllä aluksi kyynerät ilmaan ja teki lopun hitaasti.

Liikkeestä maahanmeno 8

Luoksetulossa tuli kovalla vauhdilla ja törmäsi kun ilmassa yritti käänttää perusasentoon. Jatkossa koira opetetaan tulemaan kiertäen. Turha menettää pisteitä näin helpossa liikkeessa.

Luosketulo 8

Liikkeestä seisominen oli kuulemma todella hyvä ja napakka. Ennakoi kuitenkin perusasennon.

Liikkeestä seisominen 9

Hyppy 10

Kokonaisvaikutus 8

Pisteet 161, ALO1


Aluksi olin tästä vähän harmissani, koska meillä oli alla tosi hyviä kokeenomaisia ja salaa odotin enemmän. Lopulta tajusin kuitenkin, että kun lisätään koiran ikään sää ja meikäläisen jännitys, koe meni meiltä hyvin. Fiini teki hienosti töitä, eikä lopahtanut missään vaiheessa. Kokeenomaiseen työskentelyyn ja vireeseen voi olla todella tyytyväinen. Liikkeiden välit meni hallitusti ja aloitukset kivasti. Intoa riitti, mutta homma pysyi samalla myös paketissa. Kuvittelin 4 kk sitten, ettei kisata ennen kolmea vuotta, koska tuota energiaa ja härväämistä tuntuu riittävän koko kylälle. Hiljalleen se yhteistyö alkaa näyttää paremmalta ja luen tuota koiraa päivä päivältä paremmin. Me taisteltiin ykkönen pienen pupujussin kanssa <3 Nyt nokka kohti avointa!

Kyseessä oli siis piirinmestaruuskoe ja yllettiin hopealle joukkueena. Mukana oli myös Riikka ja Rieha-mamma, jotka muuten samalla veivät yksilöpronssia, Onnea ihanat <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti