torstai 7. lokakuuta 2010

Koirilla virtaa, missä oma virta?

Heräsin aamulla jo klo 7.20 vaikka 10 alko eka demo, päätin siis käyttää aamun hyödyks ja Tokoilla vähän molempien kanssa. Lunaa ei oo juurikaa opetettu naksuttimee, ja monetha sanoo ettei ees tarvis opettaa koska koira hoksaa tosi nopeesti mistä on kyse. Naksuttelin sen kanssa iha perus maahan, paikalla oloo ja perusasentoa. Aamulla vireystaso oli hyvä, ei liikaa energiaa vaa just sopivasti, toisin oliki nyt ku tulin koulusta.

Tulin myös siihen tuloksee et oon päästäny sen ihan liian helpolla. Oon antanu sille koko ajan käsimerkkejä käskyjen tueks, vaikka se ei tarttis apuja, nii paljo ollaa kuitenki reenattu. Tää johtuu varmaa siitä et Lunaa on alunperin koulutettu herkuilla eikä sheippaamalla (shaping). Jätinki siis tänää kokonaa käsimerkit pois ja Luna joutu oikeesti miettimää et mitähä sitä nyt tekis. Hienosti se kuitenki tajus, mikä on homman nimi.

Iltapäivällä oltii metsässä ja otin iha perus luoksetuloa hyvillä palkoilla, vaikka ei siinä mitää ongelmia oo varsinkaa ilma häiriötekijöitä, mutta oli se Lunan mielestä hauskaa. Muutenki koko koira oli yhtä hösötystä ,  eikä se kyenny mihinkää ajatuksia vaativaan hommaan. Annoinki siis sen juosta sydämensä kyllyydestä ja välillä kutsuin maistelemaa herkkuja. Noita luoksetuloja oon muokannu sen verra, etten palkitse sitä jos se ei tuu välittömästi mun luo. Samantien ku huuto kuuluu ni on otettava jalat alle:)

Detan kanssa naksutettii myöski aamulla. Se on nii ihana ja intoa täynnä. Detalle on opetettu kaikki käskyt sheippaamalla ja se onki ku sirkuskoira ku aletaa opettelee jotai uutta. Tarjotaa kaikkia mahollisia temppuja joista vois olla vähänki hyötyä herkkujen saannille. Tällä hetkellä reenataa perusasentoa ja seisomista. Perusasento sujuu hyvin jos vähä sormella näytän että minne suuntaan, muuten pylly menee iha minne sun sattuu. Pitäis mennä jonnekki katukivetyksen vierelle hajottelemaa ni saatais peräki suoraks. Paikallaa maataan myös joka päivä. Kaiken kunnioituksen kuitenki annan vauvalle kontaktinotosta, se tuijottaa hienosti silmiin ja oottaa uusia tehtäviä.

Metsässä oltii myös tämän neitokaisen kanssa ja tehtii yllätysyllätys luoksetuloja, kyllä me ohessa vähä istuttii ja mentii maahanki, mutta pääasiallisesti tultii luokse. Täytyy kyl sanoa että oon ollu tosi laiska näiden luoksetulojen kanssa etenki Detan kanssa ja oon pitäny sitä iha liian vähän irti, noh onneks mitää ei oo vielä menetetty.

Tuntuu että molemmat koirat oli verrattavissa Duracel-pupuihin ja multa oli voimat iha loppu. Toki niillä on virtaa ku ne on nukkunu koko päivän ja ootellu että joku tulis kotiin. Ehkä tää tästä, viikonloppuna jaksaa taas painaa. Sunnuntaina Lunalla jälkikurssi klo 13 -> ja Detan kanssa pentujen arkiTokoon klo 17.30 -> Lauantaina voin keksiä jotai iha omaa ja kehittävää molempien päänmenoks :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti