keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Agility.

Alunperin valitsin bordercollien siksi, että saisin itselleni agility-koiran. Jostain syystä olin hetken myös innostunu Tokosta, ja oon edelleen innostunu harjottelemaan alokas -luokan liikkeet, mutta haluisinko oikeesti kilpailla siinä? Detalla ois kyllä edellytykset mihin vaan. Hmm... veikkaan että koirasta kivempaa vois olla agility, mut toisaalta mikä estää harrastamasta molempia ja vaikka kilpailemasta molemmissa? Ymmärsin myös tänää että näyttelykoulutus on myös alotettava, jos meinataan saada koiralle näyttelyistä jotai meriittejä. Tosi asiassa se näyttely homma ei kiinnosta mua tipan tippaa, mutta pakko sitäki on tehä jos meinaan pentuja joskus teettää. Heidi onneks lupas auttaa meitä tässä :)

Kotona ei olla viime aikoina tehty kovinkaa paljoa, piiloteltu herkkuja, mut lenkeillä sitäki enemmä. Lunan kanssa harjotellaa rauhallista luoksetuloa, maahanmenoa lumella ja rauhottumista. Eilinen metsälenkki oli kamalin pitkää aikaa ! Lunalla ei ollu kaveria, enkä löytäny sille myöskää keppiä (tyhmä ku olin, en ottanu lelua mukaa), jote neiti keksi oman leikin: juoksen mahdollisimman kauas mamista, käännyn ja juoksen kohti nii kovaa ku jaloista lähtee ja TUM. Olipas hauskaa, koiralla oikee suupielet veny hymyy joka kolauksen jälkeen. Sitte äkkiä karkuu, ettei tuu huutia. Nyt on sitte keho täynnä mustelmia ja kova miettimine siinä mite saisin tollasen mukavan käytöksen loppumaa. Koiran on kuitenki pakko oppia kulkemaa lenkillä irti, ja vielä nii ettei joka kerta oo saatavilla lelua tai muita virikkeitä. Luoksetulo on varma, todella varma, mut edellee on ongelmia sen syliin hyppäämisen kanssa, dobermanni ku ei oo mikää pieni koira.
Detta on myös ollu aikamoinen vintiö viime aikoina, se tulee myös suhteellisen hyvi luokse, mut kokeilee rajoja tosi paljo. Saanko hyppiä? Vetää hihnassa? Pomppia? Varastella? Jaksaisinko mennä ihan vielä? Noh mutta tää on normaalia nuoren koiran kanssa:)

Tänää ois tarkotuksena Tokoilla Detan kanssa, harjotella sivulle tulemiseen käskysanaa ja seisomista, ehkä myös vähä seuraamisen alkeita. Paikallaan Detta pysyy jo tosi hienosti jote meinaan nyt hetkeks keskittyä muihin asioihin. Maahan ja istu, tulis myös saada koira erottamaan, Detta ku tarjoo molempia ku sitä kattoo silmiin. Hommaa riittää ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti