sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Detta osaa seistä mallikkaasti . JEE .

Nonii reenit on tuottanu tulosta, vaikka poikkesinki suunnitelmasta, reenasin eilen puol tuntia putkee, vaikka piti reenata pätkissä. Toisaalta Detan vireystila oli nii loistava etten viittiny lopettaa. Neiti osaa seistä käskystä (: Erottaa maahanmenon seisokäskystä hienosti ja näin nopeesti vielä. Oon nii ylpee mun älykkäästä koirasta. Samalla opeteltii odottamista leikkiessä. Eli iha perus ku heitän lelun ni vasta luvan saatua saa ampasta juoksuun. Se onnistu hienosti jo ekan kerran jälkee, voi että mul on viisas koira :D. Pistää miettimää et kuinka paljo se jo osais jos oisin näin motivoituneesti kouluttanu jo pidempää...

Leikittii aika suuri osa reeniajasta, mut Detalle parasta palkkausta on ehottomasti leikki ja siks haluun pitää sen suuressa osassa koulutusta. Se jaksaa hienosti tehä paljo toistoja, ja tykkää herkuista mut lelut on jotai miljoona kertaa parempaa. Samalla pystyn harjottelemaa leikki innostuksesta rauhallisuuteen -tilaa.

Illemmalla mentii metsään ja pidin sitä irti, niinku yleensä. Leikittii matkalla piilosta: aina ku Detta meni kauas etee hyppäsin polulta sata metrisee hankeen puun taakse ja sieltä Detta tuli ettimää. Hyvä palkka ja innostus oli avainsana tässä pelissä. Detalla on murkku (ei mistää pahimmasta päästä, huomaa vaa lenkillä), jote se ei meinaa päästää lähelle ku se on irti, mut tän loistavan pelin ansioista sain sen napattua hihnaa. Otin myös perusluoksetuloja, mut niissä se on vähä väkinäisempi ku ei oo iha varma otanko sen kiinni vai en. No saatii kuitenka monta onnistunutta luoksetuloa ja hauska uus leikki, tosin se ei oo kovin kuiva ja lämmin mun osalta.

Lunalla on ollu lepo viikonloppu, koska ulkona on sen verra pakkasta etten oo uskaltautunu jäälle hiihtämää. Ollaa Tokoiltu senki kanssa sisällä, piiloteltu herkkuja ja Kongit on sitäki kovemmassa käytössä. Lunan kans on ihana Tokoilla ku siinä ei viilata pilkkua. Mua ei haittaa ollenkaa jos sen peppu on vinossa perusasennossa tai se ei seuraa täysin oikeessa paikassa, koska tod. näk. en meinaa koskaa kisata sen kanssa siinä. Jälkee oon miettiny, ku se menee kivasti. Tosi heti jos on pikkasenki häriötä metsässä Luna ei oikee pysty keskittymää. Neiti on vähä liia arka isoille kentille, vaikka oon koittanu tehä kaikkeni  (en ehkä iha kaikkeeni mut paljon) sen etee. Ku vähä kelit lämpenee ajan molempien koirien kanssa SavPK:n kentälle ja alan reenata siellä.

Katotaa mite tää kehittyy, voiha se olla et Lunastaki saadaan Toko koira, jonai päivänä.  Toki se on hankalaa alkaa muokata sen liikkeitä jos oon aina antanu tehä vähä sinnepäin. Täytyy siis ehkä alkaa vaatimaa siltäki enemmä. Se on vähä sellane mieliala pelaaja, joskus toimii täydellisesti ja keskittyyki aivan loistavasti ja joskus se miettii et: "kukaha toi täti on, joka koittaa mua komentaa?" Ku se vähä saa ikää ja varmuutta, toivon et se myös reipastuu ja sen myötä parantaa keskittymistä. Luna vaa rakastaa nii paljo juoksemista, et musta on kivempi tehä sen kans sellasta :)

2 kommenttia:

  1. Pyrri on tehnyt tokoliikkeitä vähän sinneäin noin 4 vuotta ennen kuin sen kanssa aloin treenata kisat mielessä ja hyvin se vielä oppi kisamaisestikkin liikket. (: Tietenkin se voi tuottaa lisää työtä, muttei meidän kohdalla kyllä sitäkään.

    VastaaPoista
  2. Joo voiha se olla et meilläki onnistuis, toki veikkaan et se ois vaikeempaa ku et jos opettas heti oikei. Lunalla ei nimittäin oo nii paljo älliä, rakkautta tosin sitäki enemmä :D

    VastaaPoista