lauantai 26. maaliskuuta 2011

askeleita eteen päin.

Nyt ollaa päästy kunnolla reenailemaa seuraamista ja edistyttykki siinä. Liikkeestä maahanmeno on myös varma ku nakki. Istumista pitää vielä hioa ja seisominen alottaa :D Ollaa reenailtu myös peruspaikalla seisomista ja istumista, neiti ku tahtoo aina valahtaa makuulle. En oo muute iha sata varma oonko jo kirjottanu nää asiat edellisee päivityksee. Ois ehkä kannattanu lukee se enne ku alan kirjottelee uusia.

Tänää oltii Maijan kans kattomas möllitokoja, ilman koiria tietty. Vähä harmittaa ettei menty Detan kans kokeilee, oltiasha me voitu jättää sellaset liikkeet välii mitä ei vielä osata. No ens kerralla sitte. Kesäkuussa ois myös oikeet kisat, joita mietin. Ollaa edistytty aika paljo viime aikoina ja jos oon saanu reenattua paljo ni sinne voi aina ilmottautua. Soudan ja huopaan edellee, mut ei se mahottomuus oo. Oli kiva ku näin nyt oikeesti miten toi homma menee, eikä se ollu läheskää nii vaikeeta ku kuvittelin :D Videoista kaikki näyttää nii pelottavalta, mut oikee tilanne ei ollukkaa.

Huomenna mennää arkitokoo, tekee paikkamakuuta ja ehkä vähä seuraamista. Katotaa kuinka yhteistyöhalunen Detta on. Kotona ois suunnitteilla tänää, seuraamista, paikallaan seisomista, istumista ja perusasentoa pidemmällä ajalla ku normaalisti. Nyt on myös uus projekti tässä talossa: koirat ei pääse pihaan riehumaa jatkuvasti vaan 3-4 lenkkiä päivässä riittää. Detta mm. pyytää jatkuvasti pihalle kattomaa maailman menoa ja juo sen takia että pissittäis tai sitte yksinkertasesti filmaa että pissii. Tästä johtuen, nyt on tiukka linja ja koirat pääsee pissille ainoostaa hihnassa. Jossai vaiheessa alko jo tuntumaa, et koirat ei edes tiedä et lenkillä tehää tarpeita, eikä reenata ja juosta vapaana metsissä. Toki ne joskus pääsee toho, mut pääasiassa hihnalenkeillä, ei enää sellasta kerran tunnissa pissille touhua. Se nimittäin on tosi ärsyttävää ku se kuvittelee pääsevänsä kylässäki koko aja pihalle. Mm. äske se huijas mua... Oltiin ensin tunti lenkillä, sit Luna ja Miska lähti lenkille, ja Detta alotti aivan kauheen ravaamisen ja ulos pyytämisen. Se tekee näin myös jos sillä on tosi tosi kova kakka hätä eikä se oo tehny koko päivänä ni siks oletin että sillä vois ollakki. No vein sen sitte uuestaan ulos ja eihä se mitää tehny, onnessaan vaa loikki kinoksissa. Tollanen kiukuttaa !

Lunalla siis on nyt juoksut niinku aiemmin kirjotin, ne on menny iha hyvi. Tytsyllä on pöksyt jalassa eikä oo ollu mitää ongelmia. Tosin Lunalla oli torstaina maha sekasin ja se oli järkänny mulle pikku yllärin ku tulin kotii. Pöksyt oli revitty jalasta ja koko kettiö-eteinen -akseli täynnä kakkaa ja verta. Ihanaa <3 Ei muuta ku lattioita jynssäämään.

Ai nii ja vielä yks uus kokemus. Molempia tyttöjä käytiin hieromassa keskiviikkona. Maija opiskelee koirahierojaks ja olin tosi innokas ku se kysy, että voiko hieroa mun koiria. Tottakai voi! No oliha se eka kerta sellasta totuttelua, Luna anto kyllä ihmee hyvi hieroa. Oletin ettei se päästäs Maijaa ollenkaa iholle, mut se oliki hienosti. Arasteliha se ja välillä nousi ylös, mutta silti :). Toki "pienenä" osasyynä tähän menestyksekkääseen hierontakokemuksee voi olla se, et Maija osaa käsitella mun pientä arkajalkaa. Detta anto tietenki koskee, se ei vaa meinannu pysyä paikallaa, otti pieniä hepuleita. Tää voi myös johtua Maijasta, se nimittäin toimii Detan ikiomana namutätinä ja innostajana. Reeneissä se on loistavaa häriötä, mut nyt Detta ihmetteli et eiks ton kans saakkaa peuhata? :D Onha Detta myös vauva, jote siltä ymmärtää tälläset iloaallot. Mietin et voisin ostaa itelleni jonku koirien hierontakirjan ja siitä vähä katella mite homma toimii, sitte voisin hieroa omia koiria aina iltasin telkkua katellessa. Stressi-Lunalle tää vois toimia oivana lääkkeenä. Hmmm... pitää miettiä.

Kiitos Maijalle hieronnasta ja onnea Heidi ja Himba möllitoko menestyksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti