tiistai 29. maaliskuuta 2011

tehoreeniä molemmille.

Tämä ja ens viikko on Detan kanssa tehoseuraamista ja seisomista. Molemmat sujuu jo iha kivasti, mutta vahvistellaa seisomisen käsky-sanaa ja seuraamisen paikkaa. Koira tietää jo mitä tehää, nyt vaa hiotaan liikkeet sellasiks että ne toimii ku junan vessa. Detta tekee nykysin tosi mielellään yhessä hommia, ei oo enää sellasta "mua kiinnostaa muut enemmän" -asennetta. Sunnuntaina oltii arkitokossa pitkästä aikaa, ensin asetin itelleni aivan liian suuria tavotteita ja kuvittelin et voitais samantien viedä seuraaminen häiriöympäristöön. Huomasinki sit heti, ettei se onnistu millää. Naksuttelin kontaktista, otin paikalla makuuta ja meijän ihanaa uutta "ali" -leikkiä, josta Detta tykkää kauheesti. Kauheen kauaa se ei jaksanu, oliha siel paaaljon ärsykkeitä siks laitoinki sen aina hetkeks autoo latautumaa.  Torstain mennää Maijan ja koirien kanssa keskenämme, ni sillo saahaa varmasti paljo paremmat reenit aikaan.

Lunan kanssa otin pitkästä aikaa kunnon tokoreenin ja totesin yllätyksekseni et se hoksas monta hommaa tosi nopeesti. Perusasentoa hiottii mallikkaaks ja seuraamista. Seuraaminen sillä on aina ollu tosi hyvä, en käsitä miks, mutta se ottaa ihan oikeen paikan ja kävelee kyljessä kiinni, vaikkei sitä oo sille kauheesti opetettukkaa. Palkkaamisessa meillä oli vähä erimielisyyksiä. Neiti ku oli sitä mieltä ,että haluaa syödä mun käden herkkujen ohessa. No päätin sitte, etten jaksa tuhlata resursseja näykkimisen pois saamiseks ni tiputin palkan aina lattialle. Nopeesti se hoksas et kättä ei kannata näykkiä ku ei se palkka sieltä kuitenkaa tule. Sitä ei siis tarvinnu opettaa, sain sen pois iha vaa tollasella pikku vippaskonstilla. Tosin tällä saralla voi jatkossa tulla vielä ongelmia.

Täytyy nyt rehellisesti tunnustaa, etten oo opettanu Detalle seuraamista sheippaamalla. Alotin koko leikin imuttamalla (herkku koiran nenän edessä), mut nykysin käytän molempia tekniikoita sekasin. Joskus sillä on herkku, jolla ohjaan ja joskus naksutan omatoimisesta paikan ettimisestä. Tää ei varmasti monenkaa kouluttajan mielestä oo hyvä idea, mut meillä toimitaan nyt näin. Se ettii omatoimisesti paikkaa jo ilma herkkua, mut saan itelleni varmemman olon kun on herkku kädessä. Periaatteessa kannatan sheippaamalla opettamista kaikessa mitä ikinä teenki, mut tää tuntuu paremmalta näin. Täyskäännöksissä se on ihan kiinni jalassa ku mulla on herkku kädessä, joten ainaki siinä se toimii paremmin. Tätä pitää varmaa pohtia vielä. Täytyypä kysellä Maijalta kuinka se on Eddien kanssa tehny (:

Meillä on kotona aikamoinen härdelli. Lunan maha on ehkä joka toinen päivä sekasin, nyt ku sillä on nää iki-ihanat juoksut, joten kotona oottaa välillä kivoja ylläreitä. Eilen neiti oli kakannu koko asunnon täyteen ja toinen älykäs koirani oli sitte pistäny poskeensa kaiken tän kakan. Noh... Detta oksens koko päivän, sitä syömäänsä herkkua ja oli tosi huonovointinen. Mietittii jo että pitääkö sitä lähtee kuskaamaan lääkäriin. Mut ku tulin salilta tyttö tuli häntä heiluen vastaan (tää kaikkihan oli siis tapahtunu, ku Miska oli yksin kotona). Koko illan se nukku korvat luimussa, mut iltaruoka maistu hyvin piimällä höystettynä. Ei siis hätää, koira on taas kunnossa. Tällästä on koiran omistajan elämä parhaimmillaan <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti