tiistai 19. huhtikuuta 2011

hyppytekniikka

Noniin nyt on selvitty viikonlopusta ja käyty Ulla Kaukosen hyppytekniikka -kurssi. Kurssi oli rankka fyysisesti, koska jouduin painamaan 3 h yöunilla koko sunnuntain, olin nimittäin koko yön töissä. Tarkotuksenahan meillä ei ollu oppia hyppäämään, koska neiti on vielä niin pieni. Saatiin vaan kasapäin eväitä tulevaan. Loistava kurssi joka tarjos jokaiselle jotaki, kannatti ehdottmasti mennä. Yllättävän nopeesti se silmä tottuu kattomaan erilaisia tekniikoita ku jaksaa vaa ahkerasti keskittyä. Nyt tiedän kuinka lähen hyppäämistä opettamaan (miten paljon pennulle ja millä tavalla) sekä miltä sen pitäs oikee oppisesti näyttää. Ensimmäisellä luennolla käytiin läpi tärkeitä asioita hyppytekniikasta ja toisella luennolla pääasiassa lihashuoltoa. Lihashuolto kiinnostaa mua erityisesti ja mietinki jo jossain vaiheessa, että voisin lukea koirafyssariks. Tosin ongelmana on se, ettei mua kiinnosta ollenkaan lukea ihmisfyssariks ensin, musta ei siis tule koirafyssaria.

Takasin siihen hyppytekniikkaan... en millään jaksais kirjottaa tänne kaikkia yksityiskohtia, ni laitan pari kuvaa harjotteista ja siitä mitä luennoilla käytiin. Syviä lihaksia me aletaan ehottomasti kehittää, erilaisilla harjotteilla (jotka sopii koiralle ku koiralle) ja muutenkin aletaan kiinnittää huomiota lihashuoltoon. Seuraavana on hankintalistalla joku hierontaan liittyvä kirja, että voisin kotikonstein alkaa hieromaan koiria salkkareiden ohessa. Hyppytekniikkaakin ois tarkotus mennä reenailemaan hallille joku päivä. Päästään kokeilemaan uusia juttuja. 

Tänään olin kentällä reenaamassa tokoa. Detta toimii nykysin musta tosi hyvin. Täytyy enää vaan vahvistaa toimintoja ja reenata liikkeestä seisominen, sitte ollaan valmiita alottamaan meijän tokoura. Neiti kyllä kehittyy aikamoista vauhtia, joten jos vaan jaksaisin reenata mulla ois jo ihan huippu hauva.

Vielä siitä hyppytekniikasta, kommentteja joita Ulla Kaukonen meille anto. Tykkäs kovasti Detan tekemisestä ja on kuulemma hyvä rakenteinen ja sopusuhtanen pentu. Jää todennäköisesti tosi pieneks ja voipi olla et saisin sen tulevaisuudessa ängettyä agissa medeihin. Ajattelee hypätessään eikä vaa paina menemään. Hmph mitäs muuta? Lupaava koira !

Sellasta siis meille, huomenna edessa Lunan kanssa kevään ekat Canicrossa kokeilut. Mitähän siitä tulee? Ei nimittäin päästä purtsille vaan täytyy mennä jonnekkin muualle. Ehkä ois parempi odottaa että päästään metsään, siellä on pienempi riski vahingoille :D Katotaan saanko lisättyä videot Detan hyppäämisestä tähän, kuvia ainaki. Huhhuh miten epäselvät selitykset kaikesta, mut en ollenkaa jaksa kirjottaa ja jos en nyt tee sitä ni en tee koskaan ja oliha tää kokemus saatava talteen.

 Sunnuntaina tehtiin tämä perusharjotus, tosin pelkillä ponnareilla.


Tästä kaikki lähti, tosin ei oo videolla, koska Maija unohti kuvata :(








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti