perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kirjotanpa taas tänne jotai haukku pulinoita ni ei tarvii mennä lukemaa pääsykokeisiin :D No siis eihä täällä mitää tapahdu, oon kuitenki päättäny että meen esittämään Detan sunnuntain mätsäriin. Tänää täytyy mennä kentälle treenaamaan sitä näyttelyravi hommaa vai mikskä ne oikeet koiran esittäjät sitä lie sanookaa :D? Seisominen menee jo, ja nakin kanssa se on varmanakki! Saattaa jopa pysyä ku tuomari kopeloi? Meen sinne koko mätsärii kuitenki pääasiassa siks, että saatan uskaltautua 8.6. olevaan Toko-kokeeseen ni tartten vähän harjotusta omille hermoilleni. Mietin sitä, että ku ei täällä oo möllitokoa enää ni halvemmaks tulee mennä sinne virallisiin kokeisiin sössimään ku lähtee ajamaan jonneki tampereelle mölleihin. Paikkamakuuta pitäs nyt vaan saada treenattua jossain ryhmässä, ettei Detta sitte pilaa muiden paikkamakuuta oikeessa tilanteessa. Mun ja Maijan kahden naisen treeniryhmällä se ei onnistu, eikä arkitokossa tod. näk. oo sellasia koiria jotka pysyy paikallaan 2 min. Täytyy ottaa selvää, tässähän on koko kuukausi aikaa. Kotona sitä on treenattu kahella koiralla, mutta eihän se oo ollenkaan sama asia kun Luna on sen tuttu ja turvallinen sisko. Haluan myös vahvistaa paikkamakuun niin vahvaksi, ettei koira hievahdakkaan, vaikka toinen koira nousee. Niin paljon häiriöitä kuin vain kentälle saadaan. Dettahan siis on vasta ihan raakile, et ei tää oikeesti oo ollenkaa hyvä idea :D Mutta jotain hauskaa ja tosi motivoivaa on nyt saatava.

Tämänhetkinen taso:

Paikkamakuu: Onnistuu suhteellisen varmasti, jos kukaan muu koirista ei nouse, mutta jos nousee niin veikkaanpa että oma neitokaiseni nousee myös.

Luoksepäästettävyys (meinas kokonaan unohtua): Huippu, Dettahan antaa kenen vaan koskea ja pysyy kyllä perusasennossa. Tosin tätäkin täytyy vielä varmistella.

Seuraaminen kytkettynä: Tätä me ei olla treenattu oikeestaan ollenkaan, vähän lenkeillä, joten tämä tehotreeniin koko toukokuun ajaksi. Tosin ei Detta niinkään välitä onko se hihna kiinni vai ei, seuraaminen on aina sama asia.

Seuraaminen taluttimetta: Toimii, tosin käännöksissä irtoaa hiukan. Tätä on tosin myös treenattava. Seuraaminen toimii meillä oikeastaan paremmin kun en palkkaa välissä, koska naksunääni saa Detan aina irtoomaan. Tääkin on varmasti mun oma moka, koska en oo opettanu erikseen vapauttavaa käskyä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Varmanakki, tähän liikkeeseen luotan kaikkein eniten! Oon alkanu nyt vahvistaa tätä siten, että koira ei varmasti ennakoi perusasentoa vaan oottelee rauhallisesti. Eli koira saattaa olla vaikkapa 20 sekuntia ennen ku annan sivulle käskyn.

Luoksetulo: Ehkä sittenkin luotan tähän enemmän :D

Seisominen seuraamisen yhteydessä: On vielä vähän hakusessa, toimii osilla kerroista ja osilla taas ei. Joskus jatkaa matkaa joskus ei, onnistuneita toistoja siis tarvitaan.

Vapaahyppy: Tätä ei olla rehellisesti sanottuna treenattu kertaakaan tässä muodossa. Detta kyllä osaa käskyn eteen ja targetin. Opetin targetin siten, että targetille jäädän seisomaan kunnes tulee lupa tulla pois, joten tämä liike tuskin tuottaa hankaluuksia.

Kokonaisvaikutus: On varmasti huippu, säheltävä ohjaaja ja innokas koira :D Kisoihin siis!

Palkkaamista oon nyt alkanu pikkuhiljaa tiputella varmoista liikkeistä ja panostanu loppupalkkaan, joka on sitten huisin hieno! Tällä koitan varmistaa sen, ettei Detta sitte siellä kokeessa päätäkkään, ettei hänen tartte tehä mitään, jossei sitä palkkaa kerran tule. En oo huomannu, että se vaikuttais ollenkaa suoritustasoon koska Detta tekee mielellään ja haluaa puuhailla. Myös innostaminen ja kehuminen toimii hyvänä palkkana, tosin se nostaa aika paljon suoritusvirettä, joka ei esim. seuratessa saa olla niin korkee et neiti innostuu keksimään omiaan.

Ihanaa ku on koko toukokuu aikaa vaa treenata ja treenata ei tartte jatkuvasti miettiä kouluhommia. Tässä ku kattelen näitä mun kirjotuksia ni en sittenkää oo enää ollenkaan varma kannattaako meijän mennä sinne kokeeseen:D. Mä nyt tässä soudan ja huopaan, mut onhan mulla aikaa vielä harkita. Uskon kuitenki että hyvänä päivänä meillä on mahikset vaikka mihin!

Tällä viikolla täytyy kyllä korkata jälkikausi, uskomatonta etten oo tehny vielä yhtään jälkeä vaikka lumia ei oo ollu aikoihin. Lunaki varmasti ihmettelee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti