sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Mätsäri ja uusia liikkeitä.

Nonii taas on käyty yks mätsäri ja täytyy kyllä sanoo et seisominen toimii jo tosi hyvin. Tai Detta seisoo nyt vaan luonnollisesti, ei lyttänässä mut normaalisti. Ei hajuakaa riittääkö se siellä näyttelyssä mutta oikeestaa iha sama :D Sipsutus menee myös ihan kivasti, tosin ei sekää varmaa mee oikein, mut musta askel näytti iha kauniilta ainaki kuvissa? Mätsärissä saatiin siis ensin sininen nauha (ei todellakaa hävitty huonolle! Tosi kaunis ja hieno staffi oli meitä vastassa) ja siitä meijät sitte sijotettii 3. sijalle. Olin ihan tyytyväinen, tosin tuomari anto kannustavan kommentin loppuun: "harmi että toi sun bortsu on noin pieni" ja kätteli. Sillä oli itellään 3 ja oli kuulemma kasvattajaki, en tosin millään muista kuka se oli. Netistähän sen näkis jos jaksais ettiä:D No mutta katellaan mitä ne on sitte mieltä siellä oikeissa näyttelyissä. En jaksa treenailla noita näyttelyhommia ku edessä on vielä kaks mätsäriä joissa voidaan treenata tilannetta. Ps. otin myös kehässä paikallaan seisomista, koira seiso ja kävelin ite 3 metrin päähän. Eikös nääki tilanteet oo treenaamista varten?

Mätsärissä otin myös odotellessa paikkamakuuta, luoksetuloja ja paikallaan seisomista. Jotenkin mulle on tupsahtanu koira joka pystyy nuoresta iästään huolimatta keskittymään ihan missä vaan ja miten päin vaan, jos oikee fiilis sattuu päälle. Lapsia ja koiria juoksi ohi ja koirat saatto jopa haistaa Dettaa eikä se liikkunu paikkamakuun/seisomisen aikana <3 Ihana neiti !

Tänään oli tarkotus mennä tekemään häiriötä arkitokon ajaks mutta meninpä sitte sinne kentälle väärään aikaan. Treenattiin nyt vihdoin ja viimein sitä vapaahyppyä. Eli alotin sen niin että opetin koiralle käskysanan hyppy, jonka se tosin jo alustavasti osas. Menin vaan esteen viereen, parilla ekalla kerralla kroppa avut ja käsky hyppy. Muutaman toiston jälkeen Detta hoksas että okei siis se sanoo vaa hyppy ja sit mä meen. Koira perusasentoon ja käsky "hyppy" niin neiti loikkas kauniisti. Sitte huusin "odota" ja palkkailin kun koira pysähty seisomaan nokka kohti estettä toiselle puolelle. Palkkailin niin kauan kunnes pääsin koiran viereen ja vielä siinäkin. Paljon vaan palkkaa pelkästä hyppäämisestä ja paikallaan seisomisesta. Todennäkösesti opetin tänki väärin, mutta homma toimi ja koira hoksas joten mikäs siinä :) Nyt treenaillaan siis merkille menoa ja tätä. Lisänä tietenki seuraaminen, joka ei vielä oo meillä kovinkaa pitkäkestosta.

Laitan illalla vielä kuvia sieltä mätsäristä nyt lähen kokeilemaan uusiks pääsisinkö ottamaan niitä häiriöitä... Luvassa paikkamakuuta, seisomista, liikkeestä seisomista ja seuraamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti