torstai 14. heinäkuuta 2011

Tokotreenit kotosalla.

Tänää sain aikaseks 50 minuutin treenin, vaikka olin taas aika poikki työpäivän jälkeen. Lunan kanssa projektina ihan vaa täydellinen perusasento, kontakti ja seuraamiseen lähteminen. Se tarjoo automaattisesti perusasentoa ku tietää että treenataan, vaikken sanois yhtää mitää. Nyt oon alkanu pikku hiljaa yhdistää tähän käskysanaa "sivu". Kontakti on tällä koiralla aivan uskomatonta! Se tuijottaa silmiin KOKO ajan, ei aina ees huomaa minne on menossa:D. En oo pitkää aikaa treenannu Lunaa ja nyt taas muistan kuinka ihanaa se on sillo ku meijän yhteistyö pelaa. Tänään pelas <3

Seuraamiseen lähteminen toimii myös hyvin, neiti osaa jo yhdistää "seuraa" -käskyyn liikkeellelähön ja että pitäs olla sivulla. Aiemmin oon tyytyny siihen että koiraa pysyy vaa mukana ja välimatka saa olla suhteellisen suuriki. Nyt päätin että me lähetään nollasta ja vaadin siltä oikeeta paikkaa heti aluks. En kannata herkulla imuttamista, vaikka oonki käyttäny sitä ja nyt mulla onki uus aivan huippukeino! Patukka kainalossa Luna seuraa just oikeessa paikassa. Ollaan tosin tehty vaa lähtöä ja iha muutama askelta, mutta patukka muuttaa koko seuraamisen ilmeen aivan täysin. Lelupalkka toimii sille tosi hyvin, sillä on aivan uskomaton taistelutahto ja se rakastaa vetoleikkejä. Voi että mite kiva treenata tätä ruskeeta verikoiraa :D

Detan kanssa puolestaan elämä ei oo juhlaa. Alotettiin tänää treenaamaan kosketusalustaa, ja lopulta koira hoksaski sen iha mukavasti. Saatiin pari onnistunutta toistoa ja siihe jätettii sen treenaaminen. Aluks mietin että hoksaakoha toi koira ikinä. Se tuojotti mua myös silmiin ja koitti lukea kaikista mun vartalon liikkeistä mitä pitäs tehä seuraavaks. Koira ei huomannukkaa koko alustaa. Päätinki siis kesken treenin muuttaa suunnitelmia ja laitoin kaks kertaa alustalle herkun, näin Detta selkeesti hoksas että alustan kanssa pitää tehä jotai. Sitte seuraavat kerrat naksautin vasta ku tassu oli alustalla. Se meni lähes joka kerta maahan ja löi tassulla kaikin voimin alustaan, et seuraava projekti on saada se seisomaan. Viimenen toisto meniki jo näin että koira seiso alustalla ja laitto tassun siihen, joten ajattelin että siihen on hyvä lopettaa.

Neidillä ei taho millää kiinnostus kestää joten en viittiny treenata sen kanssa kovinkaan kauaa. Tehtiin myös Detan kanssa seuraamiseen lähtöjä, jotka meni hyvin. Muutaman kerran ku pyysin perusasentoon se katteli ulos ikkunasta ja mietiskeli aivan omiaan. Täytyy varmaan tän sen murkun ajan treenata ihan pieniä aikoja ja pääosin vaa leikittää sitä. Voi olla että tää kosketusalusta on ainoo uus juttu mitä nyt ainakaa tällä viikolla uskallan ottaa. Jos ei kiinnosta ni ei yksinkertasesti kiinnosta. Tässä talossa ei ketään pakoteta treenaamaan, kaiken pitää olla kivaa :)

Koirien kanssa on muuten elokuun projektina myös kaupunkikävelyt, täällä ei olla taidettu niitä montaa kertaa edes tehdä, joten eiköhä ala olla korkee aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti