maanantai 8. elokuuta 2011

ekat piha-agi treenit

Nyt on eka piha-agi saatu päätökseen ja näin aluks voin kyllä kertoa ettei se tee todellakaan meijän "nurmikolle" hyvää. Se on muutenki jo lähempänä mutakenttää ja nyt vielä mun ja Detan riekkumisen jälkeen entistäki enemmän lällyä. Treenit oli tosi hauskat. Lähin siis harjottelemaan saatujen ohjeiden ja Minimonsin vinkkien mukaan. Sain tolta videolta tosi hyviä vinkkejä iha vaa siihen kuinka koiraa voi leikittää niin että ohessa tulee hitusen agia.

Tässä linkki videoon.

Leikitin heittämällä palloa ja mun vanhoja legginssejä (hyvät koiralle, joka ei tykkää tarrata koviin juttuihin:D) siivekkeiden välistä ja juoksin edes takas niin että Detta seuras mukana. Tein myös tota että heitin lelun ja juoksin siivekkeiden toiselta puolelta kun koira juoksi välistä. Molemmilla oli tosi kivaa!

Treenattiin kiertämistä siten että 2-3 ensimmäistä toistoa tehtiin targetilla ja sen jälkeen vaan naksutin siivekkeen kiertämisestä. Joka kerta annoin samalla käskyn kierrä ja näytin merkin kädellä. D hoksas heti mistä on kyse, tosin yhellä kerralla se törmäs siivekkeeseen ku oli niin innoissaan. Onneks neiti ei pienestä hätkähä. Kierrettiin molemmista suunnista välillä lelupalkalla ja välillä herkulla, koskaan ei tienny mitä mamin taskusta löytyy. Saatiin aikaan paljon onnistuneita toistoja ja ilonen mieli. Kokeilin myös niin että juostiin yhessä ja siivekkeiden kohdalle käsky kierrä ja koira kiers, toimi hyvin :) Mulla on älykäs pieni BC. On kyllä uskomatonta että se hoksaa noin nopeesti mitä siltä haluan, ja musta se teki hyvin. Kiersi aina mahd läheltä ja teki ilosella mielellä.

Nyt on kova hinku treenaamaan lisää, mitähän me voitas vielä opetella. Se kosketusalusta on  kyllä meijän seuraava jobi, sen avulla saadaan sitte tulevaisuudessa täydelliset kontaktit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti