perjantai 19. elokuuta 2011

Torikävelyä ja tottistelua

Oon edelleen vähän kipee, mutta ulkona on liian hyvä ilma sisällä istumiseen. Päätin siis lähteä Detan kanssa torille ja Pölkyn terassille moikkaamaan kavereita. Oon jo pitkään suunnitellu alottavani Detan kanssa torikävelyt yms. mutta koira on niin soputuvainen, ettei ne ees oo ehdottoman välttämättömiä. Helsingissäki oli niin kokenutta koiraa, samoin junassa :) Me meinataan kuitenkin EHKÄ joskus suorittaa BH koe, joten onhan niitä tilanteita harjoteltava. D oli taas reippaalla tuulella eikä käyttäytyny mitenkään jännittyneesti ihan ku oltais normaalilla lenkillä oltu. Pulut oli parasta reissussa, niitä ois ilmeisesti ollu ihana jahdata.
Lunan kanssa on kyllä alotettava torikävelyt ja kaupan edessä vierailut heti kun hihnassa kävely saadaan sujumaan ilman kuonopantaa. Tänään alotettiin jo hyvin :) Koira käveli koko aamulenkin hienosti sivulla. Mulla on käytössä vapaa käsky, jolloin koira tietää että nyt saa pompata pusikkoon, muuten kävellään nätisti vieressä. Tässä on Lunan kanssa vielä tosi paljon tekemistä, mutta pikkuhiljaa.

Tottista otin heti aamusta Luna-neidin kanssa, Detta sai syödä herkkuluuta toisessa huonessa. Sain Maijalta hyvät vinkit seuraamiseen. Oon alottanu opettamisen siten, että koira lähtee perusasennosta "seuraa" -käskyllä mukaan, mutta suunnitelmiin tuli muutos. Luna onki nyt koko aja "sivu" -käskyn alaisena ja pysyy sivulla kunnes toisin sanotaan. Eli alotin sen iha vaa nii että pyysin koiran sivulle, käännyin ja ku L hakeutu automaattisesti perusasentoon ni "naks". Muutaman toiston jälkeen Luna hoksas että sivulla on oltava koko ajan :) Koira seuraa siis koko aja minne liikun seuraavaks ja tää toimii! Mentiin yhtä askelta eteenpäin ja Luna tuli matkassa hienosti. Näistä onnistumisista tulee niin hyvä fiilis! Vaikka eihän tää iso juttu oo, mutta ku se seuraa mua nyt täydellisesti yhen askeleen, musta se on hienoa. Osashan se ennenki seurata mutta ku koko homma oli vähä sellasta siihen suuntaan ni päätin alottaa kokonaa alusta ja homma edistyy hyvin. Meillä saattaa joskus Lunskunki kanssa olla vielä kisatavotteita :)


3 kommenttia:

  1. Oon nähny muidenkin treenaavan noin seuraamista, hyvä että homma etenee! Pienestä se lähtee ja perusteet kannattaa tehdä kunnolla. :) Himban kanssa oon tehny aika lailla samalla tavalla, tosin aluksi opetin oikeen seuruupaikan naksulla niin, et naksu aina siitä, kun H tulee oikeeseen paikkaan kävelemään. Sit käännöksiä ollaan hinkattu samalla tavalla kuin te teette nyt. Teidän tapa on ehkä selkeempi, me kun ollaan pompittu tavasta toiseen. :D Pääasia että koira oppii ja tulos on ohjaajalle tyydyttävää.
    Pian nähdään!

    VastaaPoista
  2. Niin ja mennään hei yhdessä joskus kaupunkikävelylle!

    VastaaPoista
  3. Varmana mennään ! :) Täällä jo ootellaan teitä.

    VastaaPoista