lauantai 22. lokakuuta 2011

Hiiohoi mölleily

Tänään oliki sitte vuorossa tokon ryhmätreenit. Ohjelmassa oli tarkastus ennen kehään menoa ja luoksepäästettävyys. Olin aivan 100 % varma että D nousee innoissaan kun sen lähelle tullaan, mutta jostain kumman syystä se odotti nätisti ku pyysin. Vähän tassulla ois halunnu sanoa päivää, muttei ottanu ilohepuleita. Tilanne tosin oli helpompi, ku ei olla aiemmin oltu tän kouluttajan treeneissä. Neidillä on nimittäin yleensä tapana hypätä suoraan syliin jos henkilö on vähänki tuttu. Nyt kyllä hymyilyttää, en nimittäin ois uskonu että peppu pysyy maassa ja vielä kaks toistoa.

Mun omalla "yksilö"vuorolla otettiin estehyppyä, ja jostain syystä se taas ennakoi perusasentoa. Eilen ei sitä tehny, mutta tänään taas. En oo aikoihin ees ottanu sitä seisomasta perusasentoon, vaan palkannu jo pelkästään siitä että kävelen viereen ja koira pysyy koko ajan seisomassa ja hyvin on menny. No saatiin aikaseks onnistuneita toistoja. Keskityttiin myös liikkeestä seisomisen terävyyteen, D saattaa nimittäin hiipiä muutaman askeleen käskyn jälkeen, ja toiveena olis että koira pysähtyy kun seinään. Miia neuvo tähän kikaks sen, että seuruutan koiraa ihan normaalisti, sitte liike seis ja käsky (samanaikasesti) ja heti pallon heitto taakse. Ekalla toistolla en muistanu sanoa palkkasanaa ja koira ei lähteny pallosta mihinkään :D Oli täysin oma moka, mutta loppuun taas muutama onnistunu toisto ja tätä lisää kotona. Näin on helppo opettaa myös luoksetulon pysäytys sitte tulevaisuudessa.

Liikkurin kera myös liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, kivasti meni kumpainenki. Lopuks tehtiin vielä ryhmäpaikkamakuu, johon oon tosi tosi tosi tyytyväinen. Neljällä koiralla niin että Detta oli keskellä ja kaikkia muita kolmea koiraa palkkailtiin koko 2 min ajan. Ympärillä oli siis koko ajan liikettä ja muut sai herkkuja, eikä koira siltikää hievahtanukkaa, tosin kaksoiskäsky perusasentoon, mutta pikku juttuja :)

Meillä on siis valmiita liikkeitä jo: paikkamakuu, luoksetulo, liikkeestä maahanmeno, luokapäästettävyys ja kokonaisvaikutus hehheh. Pientä viilausta vailla hyppy(ennakoi perusasennon) ja liikkeestä seisominen (hiipii muutamia askeleita ja saattaa ennakoida perusasennon). Seuraamista hiotaan koko ajan, koska koira edistää, se ei oo kauheeta katsottavaa, mutta ei kaunistakaan :D Vasemmalle kääntymistä on myös hiottava ja paljon, ettei neitokainen irtoo. 

En oo vielä aivan varma siitä 5.11. möllistä, kun en tiiä haluunko lähteä sinne naurattaamaan ihmisiä. Toisaalta ei siitä haittaakaan olis, normi treeneistähän se menis. Let´s see. Sillon ois myös Canicross kisat Lappeenrannassa, hahha voisin mennä sinne. Luna juoksee kyllä hienosti, mutta ei osaa hidastaa alamäkiin, enkä mä jaksa juosta, mutta haittaisko se? Alamäissä on myös se huono puoli että en paina kovinkaan paljon tohon koiraan verrattuna ja saatan olla siis turvallani. No treenaan tän ja ens viikon, ni katotaan. Hauskaa ois ainaki takuuvarmasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti