lauantai 29. lokakuuta 2011

koko viikko!

Nyt on vähän postausten tahti hidastunu, eli koitan saada tähän kalenterista ylös kaikki treenit mitä tällä viikolla on tehty.

Ma: Seuraamista ja liikkeestä pysähdyksiä pallo palkalla, pysähdykset alkaa olla jo terävät :) Lopuks pussia ja rengasta. Rengas meni tosi kivasti ja D hakeutuu sinne jo hienosti itsenäisesti. Pussiki oli muhinu sen päässä eikä se juossu sisällä enää vinoon. Musta tuntuu että toi koira oppii paljon asioita ku se muhittaa niitä päässään muutaman päivän :) 

Ti: Tehtiin HeidiH:n kanssa rata, jota tehtiin koko pituudeltaan. Tässä oli siis hyppyhyppy putki kepit hyppy hyppy ja putki. D meni tosi hienosti. Tarkotuksena oli yhdistellä esteitä että koira hoksaa automaattisesti hakeutua seuraavalle esteelle, eikä ajattele agia vaan lyhyinä suorituksina. Hauskaa oli ja sain jopa lihakset vähän kipeeks :) Nää suoritukset ois myös videolla, mutta mulla voi hetki mennä ku saan tähän koneeseen ladattua ohjelman jolla saan edes katottua ne. Ajattelin myös kotona alkaa ohjailemaan D:tä erilaisten esineiden ympäri ja ämpäri, joka helpottaa sitte ohjausta radalla. Ennen agia tein lyhyen tottispätkän, seuraamista ja jäävejä.

To: Ryhmäagi jee jee! Siellä on aina kivaa. Nyt treenattiin keppien avokulmaa. Eli putkesta suoraan avokulma kepeille, jonka Detta hokasas muutaman ekan kerran jälkeen ihan kivasti. Uutena juttuna myös flippi josta Detta meni hyvin, muttei meinannu hoksata että putkeen tulee suunnata seuraavaks. Kokeiltiin kahella targetilla, mutta kun poistettiin toinen jäi D oottelemaan putken suulle herkkua :D Viimenen toisto meni hyvin ja jätettiin taas homma hautumaan. Niistopersjättö jäi meille kotiläksyks jota oli tarkotus kokeilla perjantaina.

Pe: Alotin tekemällä tottista, eli seuraamista ja jäävejä pallopalkalla ja korkeella vireellä, koira oli jotenki kummallinen koko ajan. Ei menny mielellään maahan ja tuntu ettei keskittyny käskyihin. Sitte HeidiH tuli halliin ja kysy että ontuuko Detta etujalkaa. Se ei tehny sitä koko aja, mutta välillä. Kokeilin puristella ja painella sitä, muttei se reagoinnu mihinkään, mutta koira häkkiin ja Heidin treeni vuoro. D oli loppuajan häkissä ja mä kokeilin ohjata Himbaa. Sen kanssa on kyllä huomattavasti helpompi harjotella ku Detan koska se ei oo niin nopee. Alun räpiköinnin jälkeen sain sen menemään kauniisti pienen radanpätkän :) Omaa kroppaa on muuten myös vaikee hallita ku joutuu koko ajan miettimään koiraa ja tulevia esteitä, mutta ehkä se tulee tässä samalla treenatessa. Ku aiemmin ei oo ohjannu ni ei aina oikeen ees tiiä miltä sen ohjauksen kuuluis koiran silmissä näyttää, mutta me kehitytään tässä D:n kanssa molemmat pikku hiljaa.

Ku pääsin kotiin tutkin koiran päästä varpaisiin ja sieltä varpaistahan se ongelma löyty. Eli oikeen jalan isoantura oli auki keskeltä. Ei ihmekkään jossei muovimatto tunnu tassuun hyvältä. Koira arasti sitä tosi paljon, ei antanu koskea oikeestaan koko tassuun. Illalla sain laitettua anturan reunoille rasvaa ja Cothivettia ettei D nuole sitä yöllä. Koira oli ihan shokkitilassa ku ilmeisesti teki niin kipeetä. Miskan piti pitää kiinni kaksinkäsin että sain homman hoidettua. Oli tosi outoa nähä Detta tollasena, mutta jos sattuu ni kyllähän sen ymmärtää. En viitti laittaa siihen mitään sukkaa, koska se kerää pöpöjä eikä haavaan pääse ilmaa. Maanantaina varaan lääkärin jossei se lähe kotikonstein paranemaan.

Illalla tapahtu muutaki, eli tässä lähistöllä asuu sellanen nainen jolla on aikuinen sakemanni. Se ei yksinkertasesti pysty ollenkaan hallitsemaan sitä koiraansa ja oon joutunukki sille muutaman kerran siitä ärähtämään. Esim. kerran tää täti sipsutti vaan agressiivisen koiransa kanssa meitä kohti ja ku alko olla tosi lähellä huusin sille että: "pystytkö sä pitämään sitä koiraas" tää nainen oli vaan että "joojoo" ja ku se edellee lähesty meitä ja omatki koirat alko haukkumaan (jota siis yleensä koskaan ei tee) ni huusin sille ilkeesti että "no ##**#* pidä sitte!!". Se koira siis ihan vaahtosuussa koittaa hyökätä kaikkien kimppuun ja se nainen sipsuttaa ku räsynukke perässä, joo no mutta siis asiaan. Miska oli illalla Lunan kanssa lenkillä ja tää koira sitte pääs siltä naiselta irti, no se oli tietenki hyökkäämässä Lunan kimppuun ja Luna ihme kyllä oli myös hammasrivistö esillä ja karvat pystyssä oottamassa sitä, mutta Miska oli päässy väliin. Ku ne tuli kotiin ja kuulin siitä olin samantien ulkovaatteet päällä menossa antamaan sille naiselle köniin. En tiiä oliko mun vai sen naisen onni etten enää löytäny sitä, koska ku nään sen ni annan kyllä sanaisen arkkuni laulaa.

Mun maailman kilteimmältä dobermannilta löytyy sittenki itsepuolustus vietti, joka on hyvä juttu, mutta en haluu että se joutuu enää koskaan käyttämään sitä. Luna on kuitenki arahko, ja jos se hoksaa että voi käyttäytyä myös agressiivisesti ku pelottaa ni hohhoijaa oon pulassa. Miska sano että se palautu nopeesti eikä ollu enää oikeen milläskään, mutta oli haukkunu perään. No ehkä turha vielä maalailla piruja seinille, ku ainaki kotona koira oli ihan normaali.

Mutta sanonpa vielä että ens kerralla ku nään sen naisen ni varmasti sanon sille mitä mieltä oon sen koiran pitämisestä. Meinaan myös uhata sitä poliiseilla, armeijalla ja ties millä jossei se saa sitä koiraa hallintaan. Miks ihmiset jotka ei kykene hallitsemaan isoja koiria ottaa sellasen. Jos mä 150 cm 52 kg pärjään dobermannin kanssa ni luulis senki normaalikokosen ihmisen pärjäävän pienen narttu sakemannin kanssa!!! #*#*###*#!

Ainii ja neideillä on uudet puvut, Lunalla uus isompi Hurtan toppamantteli ja Detalla fleecehaalari kylmään halliin treenikertojen välille. D sai osakseen paljon naurua ku puvun koko tais olla snautsereille tarkotettu pienen pieni puku, jota myyjäki sano ettei koskaan ikinä tarjois BC:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti