lauantai 8. lokakuuta 2011

Tokoryhmis

Heipähei taas, tänään alotin päivän Lunan kanssa metsästä. Heittelin keppiä ja tein nenäjuttuja sen kanssa tunnin verran, sitte kotiin antamaan tytskälle ruoka ja D:n kanssa hallille. Tokotreenit oli tänään tosi hyvät. Otettiin luoksetulo liikkurin kanssa, paikkamakuu ryhmässä 2 min, vapaahyppyä ja itekseni otin pöytää.

Luoksetulo meni täydellisesti, nytkähti Vapun sanoessa "käsky", muttei liikkunu, meijän täytyy jatkossa ottaa näitä enemmän! Paikkamakuu oli hyvä, D laitettiin mun toiveesta keskelle ja pysy hienosti koko 2 min, eikä ennakoinu perusasentoa niinku joskus on tapana. Palkkaus vielä maahan on ilmeisesti auttanu. Vapaahypyssä D tietää että seisomaan jäädään, mutta liian usein ennakoi perusasennon. Täytyy palkkailla paljon paikallaan seisomisesta, kaikista eri suunnista. Mietin sitä, että saatan antaa sille kropalla jonkun niiauksen joka laittaa sen istumaan, koska sama ennakointi on myös jäävässä seisten. Koira nimittäin pysyy seisten niin kauan kunnes oon pääsen ihan koiran viereen, vaikka palkkailisin koko ajan. En oikeen osaa selittää mitä tarkotan, mutta siis esim. vapaa hypyssä palkkaan toiselta puolelta ja vielä muutaman kerran kun lähestyn koiraa, joskus meen takasin hypyn toiselle puolelle ja palkkailen, ja kun laitan toisen jalan viereen palkkaan mutta silti se laskee pepun samantien kun mun molemmat jalat on rinnakkain.

Täytyis varmaan keksiä uus käskysana hypyn jälkeen ja seisottaa sitä vieressä sillä kotona. Joo näinpä taidan tehä. Voisin myös käyttää samaa sanaa jäävässä, jos se poistais siitäki perusasentoon varastamisen. Nyt oon käyttäny sanaa "odota" jolla se pysyy aina siinä asennossa missä on sillä hetkellä. Taikka sitten palkkailen sitä seisomisesta vieressä ihan tällä odota käskyllä. Täytyy pohtia tätä taas illalla sängyssä :)

Pöytä meni hienosti, sen voi lähettää sinne mistä vaan ja joka kerta se osaa sinne ja menee itsenäisesti maahan. Opetin sen maate siks koska BC on tosi nopee rotu agissa ja tiiän että se pysyy siellä sillä käskyllä niin kauan kun haluan. Tein sille myös hämyjä että lähin juoksemaan ja silti piti olla siinä ennen ku vapautin, hypin ja tanssin myös. Tanssiminen on paha, koska mun tanssihan on niin kaunista että kaikki haluu olla siinä mukana. Koira on kuitenki tullu nii malttavaiseks että jakso silti olla masukka kiinni pöydässä. Saatan olla huvittava kun treenaan?

Huomenna alotan neidille noudon opettamisen kotona, enkä taida mennä minnekkään kauas treenailemaan. Tarkotuksen naksuttaa kun koira ottaa kapulan oikeesta kohasta suuhun, toki alotan sen sillä että se koskee siihen kuonolla ja pikku hiljaa lisäilen juttuja. Let´s see.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti