perjantai 4. marraskuuta 2011

Vihdoin postaus

Noniin nyt saan vihdoin päivitettyä tänne Delunan kuulumiset. Eli siis Detan tassu on paranemaan päin, mutta agilityä ei mielellään kuukauteen tai ainakaan niin pitkään aikaan kun tassussa on kunnon antura. 3 vko:n antibiootit ja tassu suojaan ulkotiloissa. Jokaisen lenkin jälkeen huuhtelu ja Cothivet. Eipä oikeestaan muuta, kaikki siis hyvin. Aika suolanen hinta oli lääkärikäynnillä 93 euroa + 17 Cothivet, mutta eipä siinä auttanu muu kun vauva on kipee. Onneks vakuutus korvaa :) Tassu on siis selkeesti menossa parempaan, tokoa saa tehä mutta ei lelupalkalla vaan rauhallisesti namin kanssa. Eläinlääkärin mukaan tällasella koiralla on parempi, että sen kanssa tekee paljon rauhallisia juttuja ni se ei ala sitte kotona/lenkeillä hyppiä seinille ja telo itteään lisää. Voidaan kuulemma mennä myös möllitokoilemaan lauantaina, tosin tarkkailen tilannetta, mutta tällä hetkellä tassu näyttää hyvältä.

Harmittaa kyllä toi agikielto, koska meiltä jää Ulla Kaukosen hyppytekniikka kurssi välistä :( Meen kuitenki kattomaan ilman koiraa. Eihän siitä yhtä paljon saa irti, mutta jotain kuitenki. Mitäs muuta? Lunan juoksut on siis vihdoin ohi ja olin eilen treenaamassa sitä hallissa. Aluks vähän jännitti että miten neiti siellä aikoo käyttäytyä mutta hienosti se oli. Tiesin että luvassa ois häkissä louskuttamista joten varauduin vesipyssyllä. Mun treenatessa Dettaa Heidi ampu Lunaa jos se haukku. Sitä ei oikeestaa tarvinnu ees ampua, kun seiso vieressä pyssy kädessä se ei edes koittanu. Näin mä koulutan koiria :D

Detan kanssa tehtiin ihan muutama juttu, jäävät ja seuraamista. Seuraamisessa aloin käyttää ihan perinteistä hihnasta nykäsyä koska koira selkeesti tietää mitä pitää tehä ja joka kerta kun toistan sille sivu käskyn se lopettaa edistämisen ja pomppaa takasin ilosena oikeelle paikalleen. Se tietää mitä sen pitää tehä, mutta se ei viitti! Muutaman hihnasta nykäsyn jälkeen meni hienosti ja keskitty hommaan hyvin. Saan varmaan tästä menetelmästä osakseni paljon kritiikkiä, mutta se toimii meillä, eikä vaikuta koiran intoon, joten miksipä en kätttäis sitä. Jäävät meni hienosti!

Lunan kanssa seuraamisen alkeita, eli ihan muutamaa askelta. Reppana ei hallitse takapäätään ja se lähtee helposti poikittamaan vasemmalle. Tein sen kanssa pientä ympyrää vasemmalle, jossa se joutu ajattelemaan sitä takapään käyttöä ja se paranti kyllä asentoa. On kyllä hieno huomata kuinka aktiivisesti Luna tekee hommia, ottaa KOKO ajan kontaktia ja siitä on oikeesti tulossa hyvä tokokoira. Muutaman luoksetulon otin noin metrin matkalla, kutsumalla suoraan sivulle. Näin meinaan sen opettaakkin, koska en usko että tullaan kisaamaan PK-puolella ja eihän me edes voida koska sillä ei oo papereita ni tehdään siitä nyt toko-, hiihto- ja juoksukoira. Pieniä hetkiä paikkamakuuta tiheellä palkkauksella. Ihana Luna :)

Nii ja unohdin mainita, ettei Luna stressannu hallissa ollenkaan! Normaalisti hilsettä pukkaa uusissa tilanteissa, mutta nyt se oli vaan innoissaan ja onnellinen. Siitä alkaa ehkä tulla aikuinen ja vähän itsevarmempi neiti. HeidiH oli sen mielestä myös tosi ihana.

Mulla on maailman parhaat koirat! <3 

Ps. sakemanni täti sai kuulla kunniansa ku käveli tästä ohi. Juoksin pihalle ja kerroin sille mitä mieltä asioista oon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti