tiistai 20. joulukuuta 2011

Kotitottiksia

Tänään piti mennä treenailemaan, mutta Heidi nukku pommiin ja mun piti mennä sen kyydillä ni homma kaatu siihen. Tein kuitenki kotona pienet treenit molemmille.

Detta:

Kapulanpitoa, mutta täytyy nyt vielä miettiä vaihtoehtosia tapoja noudon opettamiseen. Ainakin tänään tuntu että koira paineustu pelkästä pitotreenistä ja en missään nimessä halua sellasta. Toisaalta tuntuu, että D oli muutenki vähän kummallinen, ehkä vähän väsyny ja masis. Omatahtosesti se kuitenki treenas. Kaukoja pelkällä herkun houkuttelulla niin, että peppu pysyy täysin paikallaan.  Liikkeen pitäs jäädä koiralle lihasmuistiin (voikohan noin sanoa), sillain että se tekis samalla liikeradalla aina. Lopuks vielä paikkaistumista tiheellä palkalla. Kokeilin myös Heidin kikkaa, jossa koiran eteen laitetaan namit. Toimi selkeesti paremmin D:llä, kun se ties että namit oottelee alla, eikä sillon voi valahtaa makuulle.

Luna:

Liikkeestä maahanmeno oli tänään päivän sana. Tehtiin noin 10 hienoa toistoa jossa se meni mun avuilla maahan. Apuja koira sai koko ajan vähemmän ja nyt voi jo sanoa että se alkaa sujua :) Pelkällä osottamisella ja hidastamisella neitokainen tiesi jo mitä tehään. Muutaman askeleen seuraamispätkää tehtiin myöski, mutta meijän olkkari tahtoo olla turhan pieni tohon hommaan, kun koira ei mahu kääntymään kunnolla. Luoksetuloja suoraan sivulle n. 3 m matkalla, alkaa olla helppo nakki Lumpuskalle.

Perushyvät treenit molemmilta hauvoilta. Ite oon ollu koko päivän vähä kireellä mielellä, eikä sillon sais missään nimessä treenata, mutta mutta... Lunasta vielä sen verran, että se oli viikonloppuna tosi hieno Miskan porukoilla. Oli reipas kaikkia vieraita kohtaan (siellä ravaa jatkuvasti ihmisiä), ja nukku sikeesti säkkituolissa vaikka porukka huuti Aliasta pelatessa kunnolla. Se alkaa olla aika LunkiLuna <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti