keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Mun koira osaa melkein istua

Tänään kiiruhdin pikapikaa hallille, jossa tein tunnin tehokkaan treenin Detan kanssa. Päivän projektina oli ennakoinnin poisto seisomisesta perusasentoon ja se ainaki alko suhteellisen lupaavasti. Palkkailin siitä, että koira seiso vieressä, ja kerran kun peppu meni alas, nostin takasin ylös :D Näytti menevän jakeluun. Seuraava projekti on koiralle istumisen opettaminen, jep Detta ei osaa istua, vaikka se on yleensä ensimmäinen asia, joka pennulle opetetaan. Naksuttelin sille istumisen eteen ja liitin jo käskysanaaki. Kun istuminen oli hanskassa peruutin ja käskin istumaan vauhdista. Hyvin neiti hoksas mistä on kyse. Herääki kysymys siitä, miks opetan sitä vasta nyt istumaan? Oikeestaan tän opettaminen lähti siitä, että D valahtaa joskus luoksetulossa. Mulla on ollu sama käsky "odota", jolla jätän koiran paikkamakuuseen ja luoksetulossa paikalleen istumaan. Nyt opetan uuden käskyn, jolla jätän koiran istumaan "istu" käskyllä. Selkeyttää varmasti ja tekee koiran elämän helpommaks. Nyt vaan paljon istumista eri tilanteissa.

Seuraamisessa treenailtiin lähinnä peruuttamista ja askelia sivulle. Koira innostuu kauheesti kun mennään taaksepäin tai keksin jotain yllättävää. Selkeesti seuraamisesta on tullu sille kivaa, eikä pelkkää puurtamista. Kiitos pallopalkalle :) Heidiki huomas tänään että D:n kontakti on parantunu tosi paljon ja se tekee ihan eri vireellä.

Oli kiva opettaa pitkästä aikaa uutta asiaa. Kokeilin myös hallilla vähän kaukojen opettamista, mutta tulin siihen tulokseen, että alan opettaa sitä kotona kun viretila on alempana. Alotan herkulla ohjaamalla ylös ja alas, enkä palkkaa jos peppu liikahtaa millinkin. (Tällaset ohjeet sain Heidiltä, ja koska Flaipalla on täydelliset kaukot, sitä kannattaa todellaki uskoa.) Hallilla koira teki innoissaan, mutta vire oli sen verran korkeella, että se tepsutteli tassuillaan samalla ku meni istumaan ja maate :D. Katotaan mitä tästä tulee.

Projektina siis kaukot ja nouto. Plaah se nouto on musta niin tylsää, että täytyy jotenki saada muutettua mun asennetta. Tällä menolla D ei opi sitä koskaan, jos en jaksa naksutella. Se on jo hyvällä alulla ja tietää mitä pitää tehä, mutta tarttee vielä paljon toistoja ja pidemmälle viemistä. Nythän se ottaa kapulan suuhun ja tuo sitä mua kohti, mutta enempää en oo vaatinu. Muita avoimen liikkeitä en meinaa alottaa ennen ku selvitään  edes alokkaasta, ne on kuitenki muunneltuna samoja liikkeitä. Jäävejä teen vähän väliä avoimen malliin.

Lunan kanssa teen luoksetuloa suoraan sivulle ja perusasennosta molempiin suuntiin käännöksiä. Kovalla innolla mun pieni dobermanni tekee tottista :) Sen kanssa on myös käyty pitkiä metsälenkkejä ja se nauttii lumesta täysin rinnoin.

Huomenna piiiitkästä aikaa agilityilemään, kivaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti