lauantai 31. joulukuuta 2011

Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä.

Heipparallaa, se ois vuoden viimenen päivä ja saatiinkin tälle vuodelle "loistava" lopetus. Käytiin Varkaudessa tokoilemassa ja kattomassa mikä on meno. Tuloksena mahtava 3.tulos :D Koira oli vahvasti sitä mieltä, ettei tänään huvita seurata ja eihän se siis seurannu. Mukana kyllä pysy, mutta vaelteli metrin siellä ja metrin täällä. En tienny ollenkaan mitä ois pitäny tehä, kehua tollasesta paskasta vai rankasta? Tällasissa tilanteissa tulee esille se, ettei mulla oo kokemusta kouluttajana. Näin jälkeenpäin harmittaa, kun annoin koiran käyttäytyä noin, enkä puuttunu siihen. D on valitettavasti niin älykäs, että se saattaa ajatella että ahaa täällä voi tehä näin eikä mamma puutu siihen. Toivotaan ettei 2 vko:n päästä käy niin.

Loppua kohden saatiin homma kasattua, vaikkakin seisomisesta vielä 0. Jotain hyvääkin oli, luoksetulosta täysi 10, ei valu enää maate, koska meillä on jättöön uus käsky. Erotan paikkamaakun ja luoksetulon käskyillä "istu" ja "odota". Estehypystä 9, ennakoi jälleen perusasennon, vaikkaki ollaan tehty tän eteen paljon treeniä. No ei siinä auta ku tehä vielä entistä enemmän.

Tohon seuraamiseen on nyt saatava intoa ja virtaa, viettiä, homma toimi hyvin viimeks, ku koira oli saanu levätä viikon, että enpäs tiiä onko sillä osuutta asiaan. Torstaina oli suhteellisen rankka treeni. Välillä D tekee sitä innoissaan ja välillä se on mälsää. Todennäkösesti se on kiinni musta. Nyt on viikonloppu aikaa pähkäillä tätä ja maanantaina alotetaan tehotreeni. Voi olla että täytyy liittää siihen kokonaan uus käskysana ja alottaa nollasta. Onneks mulla on Heidi, ehkä se ratkasee tän pulman :D

Luoksepäästettävyys 10
Paikkamakuu 8 (kaks käskyä maahan)
Seuraaminen kytkettynä 5
Vapaana 0 (komensin lopussa koskemalla koiraan)
Liikkeestä maahan 9 1/2
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisesta 0
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutus 8

119 p / Alo3

Eiliset treenit kävin Lullukan kanssa. Se oli huisin hieno. Tehtiin seuraamista, paikkamakuu 2 min kerran palkaten, jäävejä niin että mä peruutan (koira tulee perässä), estehyppyä, muttei vielä loppuun asti, palkkaan pelkästä seisomaan jäämisestä. Mietin että menisin myös sen kanssa meijän omaan mölliin. Otan sen ainaki mukaan ja teen ennen/jälkeen kokeen, ku hallilla on jo porukkaa, että seki saa treenata vähän kisatilannetta. Seuraavaan mölliin (pääsiäisenä) on jo tavotteena mennä sen kanssa kisailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti