maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hallilla aamutuimaan

Heipparallaa! Me oltiin tänään D:n kanssa hallilla jo 7.45. En tiiä kumpi oli enemmän ihmeissään, minä vai koira. Noh, saatiin aikaan hyvät treenit. Alotettiin seuraamisen paikkaa naksutellen, jonka jälkeen liikeestä seisomisia. Olin jo aiemmin päättäny vähän agiliitää ja kokeilla rauhassa juttuja, joita ei ryhmässä oo aikaa tehä. Noh, alotettiin opettelemalla niistopersjättö ja se meni D:ltä tosi hienosti ku olin ensin muutaman kerran harjotellu ilman koiraa. Liitin perään vielä toisen hypyn, että koira hoksaa radan jatkuvan tän jälkeen. Näinpä mun koira osaa sen (alustavasti) ja molemmilta puolilta :)

Toisena hommana päätin ottaa Maaritin suosittelemaa irtoomista hypylle kun käsi on ylempänä ja tosi irti kropasta. Koiran pitäs hoksata että kun käsi on alhaalla ja lähellä kroppaa niin sillon työskennellään lähellä ja kun kauempana irrotaan. (Toivottavasti tajuutte jotain näistä mun selityksistä, kuten huomata saattaa mun käsitykset agiliidosta on aika hukassa.) No laitoin kaks hyppyä ja irrotin koiraa juurikin näin. Hyvin se hoksas, että sillon haetaan estettä kauempaa. Katotaan miten tää toimii joskus käytännössä. 

Viimeseks projektiks rengas, jota ei olla otettu aikoihin. Eipä siinä ollu mitään ongelmaa. Liitin eteen ja perään jo hypyt ja välillä irrotin tolla edellämainitulla tavalla renkaaseen. Taitava pieni BC mulla :)

Muistuteltiin vähän kosketusalustaa ja peruuttamista, jota D tarjos välittömästi ku istuin maahan. Ilmeisesti sille jäi siitä yhestä kerrasta se niin vahvasti päähän, että se tarjoo sitä automaattisesti. Hyvä homma! Nii ja kokeilin taas jälleen myös herkulla kaukoja, jotka ei siis millään tavalla oo vielä kaukoja. Koiralla täytyy olla vaan just eikä melkein oikee vire (eli tosi matala), että se saa pepun pysymään paikoillaan. Tätä harjotellaan nyt paljon kotona!

Lopuks vielä jakkaran kiertoja molemmilta puolilta noin 3 m päästä. D:stä on ihanaa kun saa juosta täysillä, kiertää ja ladata taas takasin :D Tänään uutena juttuna vasemmalla kädellä ohjattuna koira kiertää myötäpäivään ja oikeella vastapäivään. Kivasti suju tääki. D jaksaa treenata pitkiä aikoja, kunhan treeni on tarpeeks vaihtelevaa ja tulee lyhyissä pätkissä. Sitä ei nappaa ollenkaan junnata samaa juttua montaa toistoa, eikä tarviikkaa.

Loppuun heiteltiin vielä palloa ja juhlittiin onnistuneita treenejä.

Olin 11 maissa kotona ja heti vaatteiden vaihdon jälkeen suuntasin Lunan kanssa harjottelemaan täydellistä hihnakävelyä. Oltiin puol tuntia ja sain koiran kyllä tosi rauhalliseen mielentilaan ja kävelemään hienosti. Vitsit että natsilinja toimii hyvin, tohon koiraan. Ei saa vaan antaa yhtään periks ja maltti täytyy säilyttää vaikka koira tekis mitä. Johdonmukasuus on kaiken a ja o. Toisten koirien ohituksissa Luna jaksaa edelleen vetää, mutta ihmiset, vaunut yms. menee loistavasti. Tän jälkeen mentiin palkaks hienosta treenistä juoksemaan metsään reiluks puoleks tunniks. Nyt täällä on kaks rättiväsynyttä koiraa ja onnellinen omistaja!



PS. nää kuvat on oikeesti heinäkuulta, mutta ajattelin laittaa jotain kivoja postauksen kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti