maanantai 26. maaliskuuta 2012

Maanantai

Heipparallaa! Tänään olin hallilla molempien neitokaisten kanssa ja nyt saan löhöillä koko loppu päivän :) Mutta siis treeneihin..

DETTA

Alotettiin tekemällä alokkaan seuraamiskaaviot sekä hihnassa, että ilman ja palkatta. Oikeesti ne saatto olla jonkun verran pidemmät ku normaalit, mutta parempi niin päin. Täytyy sanoa, että meni tosi hienosti! Nyt meijän tekeminen alkaa jo näyttää siltä miltä sen oikeesti pitää näyttää. Toivon vaan että tää sama toistuu myös kokeessa :D Seuraamisten jälkeen maltillinen pieni juustopalkka ja siitä jäävät, luoksetulo ja hyppy. Kaikki meni lähestulkoon kiitettävästi, mutta seisominen venyy aina. Sille ois tehtävä tässä pikku hiljaa jotaki! Peilin kautta nään onneks hyvin, vaikka olisin yksinki hallilla. Koko koe siis läpi kerran palkaten, nii ja en tehny paikkamakuuta, mutta siltiki.

Tän jälkeen tehtiin agia. Tein meille pienen radan, jossa oli yks osa torstain treeneistä. Saatiin tosi hienoon kuntoon se torstaina meille vaikee kohta. Alan pikku hiljaa jo pysyä ton raketin perässä, kun vaan opin suunnittelemaan hyvin ja ajoissa minne meen seuraavaks. Tein myös niin, että laitoin kolme estettä vierekkäin ja hyppyytin koiran joka kerta samalta puolelta mennen ite suoraan taakse päin. Tästä ei varmaan kukaa ymmärtäny yhtää mitää, mutta näin ku sitä tehtiin jossain blogissa ja harjottelin nyt saman :D Hahah oon oikee agiguru.

LUNA LOVEKIWA

Halusin tänään muistutella mitä se tottistelu oikeesti on ja saada tehtyä rauhallisesti perusjuttuja. En palkannu tänää lelulla ollenkaa, koska se nostaa koiran kierrokset nii korkeille, että siltä katoaa aivot. Alotettiin perusasennoilla ja muutaman askeleen seuraamisella. Takapään käyttö on heikentyny tosi paljon, kun ei olla treenattu aikoihin. Tein pientä neliötä vasemmalle käännöksiä, koska ne on selkee Lullukan ongelma. Mitä enemmän sitä seuruuttaa, sitä paremmalta se alkaa näyttää. Tälle koiralle ei oo koskaan tarvinnu opettaa mitä se kontakti on. Se vois istua ja tuijottaa mua silmiin vaikka vuorokauden, jos tietäs hyötyvänsä siitä joskus jotain.

Luoksetuloja otin muutaman, mutta niissä on iso ongelma. Koira harppaa ison hypyn viimesellä askeleella ja pamahtaa osittain mua päin. Koitin kieltää, ja jopa julmasti puuttua, mutta sillä on niin kivaa, ettei se tajua vaikka tekisin mitä. Musta on niin käsittämätöntä, että Luna on noinki "kova" treenattava, vaikka voisin ite luokitella sen araks. Mikään ei saa sen intoa laantumaan ja sitä täytyy ajoittain komentaa tosi kovasti, että pystytään keskittymään tekemiseen suunnattoman riemun sijaan. Luoksetulohan on siis muuten hieno, mitä nyt joskus perusasento vino, mutta laukalla tullaan ja kovaa joka kerta.

Hitto ku tosta koirasta sais niin hienon tokokoiran ku jaksaisin painaa sen kanssa hommia. Sillä ois rahkeita vaikka mihin. Silti tyydyn aina vaan pitämään sitä urheilukoirana. Okei, sen treenaaminen vaatii huomattavasti enemmän vaivaa ja KÄRSIVÄLLISYYTTÄ, pitkiä hermoja ja luonnetta, mutta se ei oo mikää tyhmä ja tekee kauheen mielellään. Asetin tälle vuodelle tavotteeks TK2 ja se ei tuu todellakaan toteutumaan, mutta en nää mahottomana TK1, jos jaksaisin treenata. Lunan kanssa suurin ongelma ei missään nimessä oo liikkeiden opettaminen vaan se, että saan sen toimimaan erilaisissa häiriöissä ja ympäristöissä.

Huomiseks oon varannu kentän, otan sinne myös molemmat koirat :) Mietin myös, että voisin alkaa käydä tokon ryhmässä Lunan kanssa, koska siellä on häiriötä, uusia ihmisiä ja erilainen tilanne. Niistä ei oo kovinkaan paljon hyötyä Detalle, mutta Lullukalle ois korvaamaton apu jos sen kanssa meinaa joskus kisata.

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti