tiistai 27. maaliskuuta 2012

Ulkona!

Tänään korkattiin ulkokausi ja oli kyllä ihanaa mennä kotiin tuoksuvana. Ei tarvinnu edes laittaa vaatteita pyykkiin, niinku hallin ummehtuneen ilman jälkeen (: Ulkokenttä osottautu Luna neidolle tosi haastavaks treeniympäristöks, joten päädyin tekemään sen kanssa ainoostaan lyhyen harjotuksen. Ensin avasin takaluukun (jossa mua odotti hyvin innokkaasti piippaava dobermanni joka yritti samalla havaita ääniä ja katella kiihkeenä ulos), seisoin hiljakseen ja odotin. Koira katto silmiin ehkä 15 sekuntin jälkeen ja naks-palkka. Näitä toistelin ehkäpä 10 kertaa ja saatiin aikaan jo pitkä kontakti.

Tän jälkeen otin koiran autosta, ihan takaluukun viereen. Istuin peräkontin reunalle ja odotin. Kielsin hyppimisestä ja hepuleista, joilla koko homma alko. Koira seiso paikallaan ja havainnoi ympäristöään ehkä 2 min ajan, jonka jälkeen ihmetteli minne jäin ja katto silmiin, naks-palkka. Näitä taas noin 5 toistoa ja sen jälkeen nousin seisomaan. Taas meinas koiran ote herpaantua, mutta puolen minuutin jälkeen se istu ja otti kontaktia, naks-palkka. Muutaman toiston jälkeen pyysin sivulle ja palkkasin siinä 3 kertaa kontaktista. Koira oli jo hyvin keskittyny, tän jälkeen koira autoon palkkojen saattelemana.

Pohdin pitkään tätä tänään tapahtunutta, treeni oli koiralle hyvä ja sen hetkiseen tilanteeseen sopiva. Koska kaikki erilaiset tilanteet on osottautunu tolle koiralle haastavaks, päätin että huomisesta lähtien meijän Lullukalle tulee käskysana josta se tietää, että nyt treenataan. Okei, pitää olla pitkät piuhat, ku en oo tehny tätä aiemmin, mutta pikku hiljaa se meikäläinenki kehittyy. 

Huomisen treeni menee näin:

Koira pois autosta, samalla treenisana ja hullut patukkaleikit. Leikin jälkeen laitan koiran heti autoon. Toisella toistolla alotan myös treenisanalla ja patukalla, mutta pysäytän leikin hetkeks ja teen esim. perusasennon, josta huisi palkka ja autoon. Näitä ehkä 3 toistoa, johon meijän treenit näillä näkymin päättyy. Voi toki olla, että jos koira on tosi vastaanottavainen, teen sen kanssa esim. 2 perusasentoa, mutta katsotaan huomenna mikä tilanne.

Detan ulkokausi alko suhteellisen kivasti, tosin neiti kuvitteli aluks olevansa lenkillä :D Noh, komensin sen sivulle ja seuruutin pätkän, ni johan tyttö hoksas, että hommissa ollaan. Tein pieniä pätkiä, käännöksiä ja nopeuden muutoksia. Kivasti män! Toisella kerralla otin kaukoja puolen metrin matkalla ja saatiin onnistunu maahan-istu-maahan-istu. Voi että sitä riemua. Edelleen koira liikuttaa välillä peppua, mutta jätän sillon palkkaamatta ja selkeesti on alkanu hoksata juonen ja liikeradan. Kolmannella treenipätkällä tein seuraamispätkiä ja luoksetulon patukalla palkaten. En pitkään aikaan oo palkannu D:tä patukalla, aina vaan pallolla, enkä kyllä ollenkaan ymmärrä miks. No okei, se ei aina syty täysillä repimisestä, mutta tänään se oli NIIN kivaa. Hyvät treenit pikku D:lle. Sen kanssa jatketaan huomenna seuraamisilla, kaukoilla ja peuhaamisella.

Tältä se treenaaminen viime vuonna kentällä näytti, ei näyttäny tänään :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti