tiistai 17. huhtikuuta 2012

Maanantai ja tiistai

Noniin alkuviikon treenit on taas lähteny käyntiin. Eilen oltiin kentällä Annin ja Reneen kanssa. Detta teki luoksetuloja, lähinnä vauhti sellasia, vähän kaukoja ja estehyppyä. Jotenki olin ite kauheen laiskalla tuulella ja se selkeesti vaikutti myös koiraan. Eipä niistä siis sen enempää. Luna teki perusasentoa, muutaman askeleen seuraamista ja paikkamakuuseen jäämistä. Lullu oli hyvinkin kiva koira.

Tänään olin pari tuntia hallilla. Alotin D:n kanssa seuraamisella ja Heidi liikkuroiki meille suunnilleen avoimen pätkän. Saatiin tehtyä liikkurin kanssa myös hyppy, joka on kyllä tylleröllä jo aivan hanskassa. Piilopaikkamakuussa mentiin eri oven taakse piiloon kun aiemmin ja oltiin reippahasti yli 2 minuuttia, mutta eipä se näyttäny koiraan vaikuttavan. Vaikeusasetetta lisäs myös makupalat, jotka oli istuvan Flaipan edessä koko ajan.

Loppuun otin vielä noutoa, joka oli paaljon paremmassa mallissa kun kuvittelin. D toi kapulan hienosti sivulle ja muutaman kerran otin sen siltä "irti" -käskyllä pois. Osat toistoista palkkailin vaan siitä, että koira tuli kapulan kanssa sivulle, eikä pudottanu sitä. Osilla taas kumarruin sitä kohti ja sanoin palkkasanan. Kyllä se selkeesti paineistuu kun kumarrun sitä kohti, muttei silti (ainakaan tänään :D:D) irrottanu kapulasta. Välillä myös lähin seuruuttamaan suoraan noudosta kapula suussa. Neiti on ymmärtäny idean ja nauttii noudosta täysillä. Avoimessa on kyllä koiralle paljon mukavammat liikkeet tai siis ainakin mun koiralle. Hypyssä saa hypätä kaks kertaa ja noudossa juosta. Kyllä D oli hieno tyttö tänään :) Toistoja vaan niin kohta ollaan valmiita avoimeen.

Lunan kanssa oliki tänään hitusen vaikeempaa. Neitokaisella oli NIIN paljon virtaa ettei keskittymisestä meinannu tulla kertakaikkiaan mitään. Voi myös olla, että se on nyt iskostanu päähänsä sen, että treenataan kentällä ja halli sekotti sen pasmat. Noh sain kuitenki hienoja pätkiä seuraamista ja tein jäävejä edellä peruuttaen. Hienosti erottaa Seis ja Maahan, ei mitään ongelmaa :) Lopussa Heidi teki agia Lunan kanssa, joka sekotti aluks meijän pakan täysin. Koira sai hepuleita ja koitti riuhtoa kaikin voimin Flaipan luo. Noh päätin että naksuttelen katsekontaktista ja vaikeutan treeniä jos rahkeet riittää. Noh Luna hoksas nopeesti, että kannattaa tuijottaa mamia silmiin, siitä saa paljon herkkuja. Siirryttiin aina muutama askel lähemmäs kun koira ei välittäny enää haukkumisesta ja toisen aksaamisesta. Päästiin tosi lähelle ja oon kyllä hitsin ylpee koirasta:) Se oikeesti keskitty, eikä antanu noinkaan kovan häiriön häiritä sen tekemistä. Näitä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti