maanantai 9. huhtikuuta 2012

Vihdoin se ykkönen!

Noniin saatiin Mikkelissä lauantaina D:n kanssa se kauan kaivattu ykköstulos :) On kyllä huisin hyvä fiilis, vaikkei tekeminen ollukkaa täysin sitä mitä toivoin.

1. Luoksepäästävyys 9
2. Paikkamakuu 10
3. Seuraaminen kytkettynä 5
4. Seuraaminen taluttimetta 8
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
6. Luoksetulo 10
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
8. Estehyppy 10
9. Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 176 pistettä, sij. 2/12 ja YKKÖSTULOS :)

Ja nyt sitä analyysiä... Luoksepäästävyydessä D nosti pepun ja hyppäs suoraan Riikka Pulliaisen syliin, kaikki tuomarit ei tästä rokota, mutta ihan oikeutettua on ottaa piste pois, jollei koira pysy paikallaan. Ei olla treenattu tätä kun ehkäpä muutaman kerran, mutta sitä ei enää muissa luokissa tuu, joten en oo ottanu siitä kovin suurta stressiä.

Paikkamakuu oli hieno ja sen suhteen olinki alusta asti luottavaisin mielin. Meidän murheenkryyni seuraamiset, oli järkyttävää katsottavaa. Hihnassa en seuruuta koiraa oikeestaan koskaan, joka tietty on oma moka ja se todellaki näky tekemisessä. Koira ei ottanu kontaktia oikeestaan kertaakaan ja kuvitteli, että ollaan päivälenkillä. Voin kertoa, että oli tekemistä kasata ittensä tän jälkeen :D Vapaana seuraaminen oli myös mun mielestä kauheeta, eikä ollenkaan sitä parasta Dettaa. Edistämistä paljon, mutta jostain syystä saatiin kuitenki 8, johon oon tolla tekemisellä enemmän kun tyytyväinen.

Molemmat jäävät oli ok, tosin ois voinu olla nopeempia, siks molemmista lähti piste pois. Seisomisessa ei ilmeisesti valunu iha niin paljon kun normaalisti? Paha sanoa, koska en tosiaan nähny sitä ite :D Luoksetulo oli hieno ja vauhti hyvä, samoin ku estehyppy virheetön.

Kaikenkaikkiaan oon tyytyväinen pisteisiin, mutta niinku Pulliainenki sano, koira tekee kyllä hienosti, mutta ei työskennelty yhessä. D otti kovat häiriöt ympäristöstä ja seuras liikkeiden aikana mitä muualla tapahtuu, vaikka tekiki liikkeet hyvin. Tää ongelma näkyy meijän seuraamisissa, koska ei oo kyse siitä, etteikö koira osais seurata. Tulevaisuuden suunnitelmana onki nyt alkaa tehä paljon treeniä eri häiriöissä, jotta saatas tehtyä kehässäki samanlaista yhteistyötä kun treeneissä.

Projektina on alottaa myös palkan jättäminen kehän ulkopuolelle, niin että D tietää sen odottavan siellä ja että hommia tekemällä pääsee palkalle. Sanottaiskoha sitä kaukopalkaks? Eli siis jätän esim. pallon odottamaan matkan päähän, teen liikkeen/liikkeitä ja vapautan koiran palkalle. Kokeessa voin jättää palkan vaikkapa reppuun tai autoon ja näyttää sitä koiralle kehään lähtiessä, että se tietää minkä eteen hommia paiskitaan. Palkattomuushan ei sinänsä oo meille ongelma, mutta ajattelin silti kokeilla tällasta menetelmää.

Alokasluokassa meitä ei enää nähä. Yritetään korkata toukokuussa avoin ja siihen saakka vahvistella liikkeitä. Ne on kivassa mallissa, toki vahvistelua kaipaa vielä kaikki. Nouto, kaukot ja luoksetulon pysäytys kovaan treeniin niin eiköhän me hyvä saada. Paikkamakuuta pääsen tekemään eri koirien kanssa ryhmätreeneissä, joten sen vahvistelu onnistuu siellä. Ainakaan tähän asti D ei oo kuitenkaan osottanu häkeltyvänsä mun piiloon menemisestä. Katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)

Oli tosi kiva olla hyvän ystävän kanssa samoissa kisoissa ja vieläpä saada tuloksia yhessä. Emmi ja Isla korkkas hienosti tokouransa 3.sijalla ja ykköstuloksella! Onnea <3


7 kommenttia:

  1. Jee onnea vielä <3 Te ootte parhaita!

    VastaaPoista
  2. Jeeeee :) Täytänpäs tossa kuvassa siltä, että en oliskaan niin tyytyväinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis "näytänpäs" ja niin terveisin Emmi :D

      Poista
    2. Joo näytät siltä, että sut on pakotettu tohon kuvaan. Koitin ettiä parempaa, mutta ei katota molemmat oikein missään kameraan. Laitetaan kuvaajan piikkiin :D

      Poista
  3. Hyvin on kyllä arvon neidot pärjänneet, mutta kukahan mahtaa olla tuo kameran toisella puolella oleva ilmiömäinen kuvaajalupaus? Uskomaton kuvakulma sekä valaistus eivät varmasti onnistuisi perus lomakuvaajalta. Tämän luovan ja mahtipontisen kuvaajan ansiosta jopa kuvattavat säteilevät. (mikä on kyllä suoranainen ihme)

    T:Kuka on tämä super kuvaaja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah en voi uskoa, että käyt lukemassa mun blogia ja vielä kommentoit sitä?! Oiskohan tästä "kuvaajasta" tulossa kovaki koirafani? ;) Pitäskö tohon kuvaan laittaa C Jussi, ettei kukaa vaa kopio sitä minnekkää ja levitä sitä omana kuvanaan?

      Poista