keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Heureeka!

Heippa jälleen! Oltiin jälleen tänään kera Emmin ja vesikoirien treenailemassa. Alotin treenaamalla D:n, treeni oli lyhyt ja ytimekäs, mutta vaadin jälleen neidiltä paljon. Vieressä oli porukka treenaamassa tokoa ja ajattelin käyttää tilaisuutta hyväks. D ei siis reagoi koviin häiriöihin ja siihen jos häiriöitä tulee joka paikasta, mutta muutama häiriöitä aiheuttava juttu sillon tällön on paha. Tää on siis varmaan yleistä monelle koiralle.

Noh, alotin naksuttelemalla kontaktista, joka osottautuki yllättävän vaikeeks. Neidillä on jotenki muutenki ollu tokovire vähän hukassa. Saatiin kuitenki naksuteltua suhteellisen paljon. Tein käännöksiä, hidasta kävelyä, muutamaa askelta taakse ja sivuille. Nää meni hienosti. Kaukoja kokeiltiin ja niihin en oo kyllä ollenkaa tyytyväinen, koira nous ehkä kerran ensimmäisellä istu -käskyllä. Otan joka kerta alusta kun koira ei nouse, ettei tuu tilannetta, että koira saa palkan huonosta suorituksesta. Mehän siis on osattu nämä, mutta täytynee alkaa taas kotona tekemään niitä oikein kunnolla. Loppuun vielä kaks noutoa, joissa en pyytäny irrottamaan ollenkaan, ainoostaan noin 5 sekuntia sivulla noudon jälkeen ja pallopalkka.

Lunan kanssa mentiin häiriöttömämpään ympäristöön vähän kauemmas, mutta edelleen oltiin samalla kentällä. Tehtiin ensin sirunluku niskasta, kehään tulo ja vielä luoksepäästävyys. Sirunluvussa ja kehääntulossa pidän sitä ns. väkisin paikallaa ettei se väistä, mutta luoksepäästävyydessä istuu ihan paikallaan :) Tän jälkeen kaks pätkää seuraamista, hihnassa ja ilman, jotka meni kivasti pysähdysten perusasentoja lukuunottamatta. Ne menee lähes poikkeuksetta sivuun, koska L edistää vähän. Noh mutta kontakti ei katkee ja koira tekee töitä tosi kivasti. Luoksetuloja otettiin 3 kpl, ekassa säntäs jo ennen liikkurin käskyä. Koira korvasta takasin ja uuestaan perusasentoon sanomatta sanaakaan. Seuraavan toiston otin niin, että Emmi käskytti, mutten kutsunu ja kävin palkkaamassa pelkästä istumisesta. Näitä täytyy ottaa enemmän. Vikalla liikkuri anto kaks kutsu -käskyä ja kutsuin tän toisen jälkeen, megapallopalkka loppuun.

Tehtiin muuten tän luoksepäästävyyden jälkeen lyhyt paikamakuu, jossa palkkasin koiraa aina sillon tällön, eikä se noussu! Ei edes meinannu missään vaiheessa. Huisia! Nyt kotona aletaan pidentämään aikaa. Mun täytyy vaa olla tosi apaattinen ja kurja, että Luna malttaa maata :D Toisella treenikerralla vielä jäävejä niin että mä peruutan, kivasti myös nämä, vaikka maahanmeno on hidas. Ihanaa ku uskallan pitää koiraa jo irti, eikä tartte pelätä että se lähtee haahuilemaan, pallonki palauttaa hienosti <3

Ilmotin Lunan 1.8. Vantaalle möllitokoon, katotaan mitä siitä tulee, mutta oon aika optimistinen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti