perjantai 17. elokuuta 2012

Luna Lovekiwa tokoili eilen ykkösen täysin palkatta

Huh, sain ku sainki eilen mentyä sinne möllitokoon ja onneks menin. Se anto kovasti itseluottamusta lauantain kokeeseen. Alotin kokeilemalla kauemmalla kentällä miten koira toimii ja voin kertoa ettei toiminu. Luna katteli paniikissa ympärilleen ja mietti koko ajan että minne kiskasen seuraavaks. Okei, turha siis yrittää. Koira autoon ja ajoin sille kentälle missä möllitoko pidettiin. Koiria oli paikalla aluks ehkä 15? Noh, mä sitte ajattelin että antaa koiran paineilla rauhassa hetken. Istuin nurmikolle ja aloin jutella jollekki villakoiran omistajalle. Vähän ajan päästä Luna alko rauhottua ja tarjos ite jo maahan menoa ja tuijotti mua silmiin. Okei, nousin ylös ja tein pienen pätkän seuraamista, eikä koira reagoinu enää ympäristöön ollenkaan. Tiesin että jos ite rauhotun ja oon ku ei mitään ni koira toimii samoin. Pointsit Lunalle, mutta pointsit myös mulle, oon oppinu lukemaan tota koiraa omasta mielestäni tosi hyvin ja hallitsemaan sen mielialoja. Täytyy nimittäin sanoa, ettei Luna oo helpoimmasta päästä, koska sillä menee kuppi nurin hyvinki herkästi.

Kehääntulossa Luna otti hepulit ja paniikit, mutta otin sen niskapeppuotteella ja pidin siitä väkisin kiinni :D Näin homma meni helposti. Luoksepäästävyydessä koira ties mitä tulemanpitää, eikä ollu milläskään. Se ei enää peruuta, vaikka nyttenki tuomari kopeloi suhteellisen kunnolla. Odotteluaika on tässä pitkä, ennen paikkamakuuta siis, joten palkkasin muutaman kerran herkulla. Ilmanki oltais varmaan selvitty, mutta ajattelin tehä hommasta koiralle mielekkään. Noh, paikkamakuu, se meijän ikuinen murheenkryyni ei ollukkaa eilen sitä. Ajattelin että otan ihan oikeen etäisyyden, enkä palkkaa jos en nää sitä tarpeelliseks. Näin aluks voin kertoa että elämäni pisimmät 2 min oli sillon :D Luna ei kuitenkaa noussu, vaikka molemmilta puolilta palkattiin ja viereinen koira päätti vielä nousta ja alkaa hiipiä omistajaa kohti. Tosi kovassa häiriössä siis mun oma pieni poni ei nouse lainkaan! Jotain on siis tehty oikein. Levoton se oli ja vähän nuuhki ilmaa muiden koirien suunnalta ja neitokainen myös ennakoi peruasennon, joten siitä ei todellakaan ois saanu 10 oikeessa kokeessa.

Vein koiran tän kaiken jälkeen autoon, jossa se sai rauhottua (huutaa ja kiljua) tunnin verran. Enne omaa vuoroa virittelin koiraa ja nostin kierrokset patukalla kattoon. Seuraten kehään, jottei vire vaan katoo. Seuraamisista saatiin molemmista 9, en oikeen tiiä miltä se näytti, mutta hyvältä tuntu, eikä kontakti katkennu. Tuomari kehu täyskäännöstä ja sitä kuinka koira tekee koko ajan halukkaasti töitä. Liikkeestä maahanmenon neitokainen nollas, koska annoin käskyn just ihanan linnunsulan kohalla, jota koira sitte haisteli uteliaasti. En siis masentunu tästä. Luoksetulossa neitkainen ennakoi käskyn ja ampas ennen sitä, tästä syytän itteäni koska tein sen kanssa ennen koetta varmaan 3 luoksaria, enkä palkannu kertaakaan paikalla pysymisestä. Tähän siis muutos ennen koetta. Seisomisessa ennakoi jälleen perusasennon, muuten kiva. Estehyppy ok.

Luoksepäästävyys 10

Paikkamakuu 10

Seuraaminen kytkettynä 9

Seuraaminen taluttimetta 9

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0

Luoksetulo 8

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5

Estehyppy 9,5

Kokonaisvaikutus 9

yhteensä 163 pistettä

En siis palkannu kertaakaan koko suorituksen aikana, lukuunottamatta sitä paikkamakuun odottelua. Pelkkä töniminen ja riekkuminen riittää Lunalle. Oon niin tyytyväinen ettei mun tarttenu kertaakaan pelätä, että se lähtis jonnekki vaan koko ajan tuijotti mua ilmeellä "mitä tehään seuraavaks". Kokeessa mun tarttee vaan saada hermot yhtä hyvin kuriin ja hallita samalla Lunan hermoja.  En ois kyllä ihan hetkeen uskonu että kyetään tähän ja että tuntuu noin hyvältä. Olin oikeesti ylpee tosta koirasta. Tuomari sano jotenki näin: "tosi kiva koira, tekee innokkaasti töitä, poikittaa vähän seuraamisessa ja ehottomasti vaan kisaamaan." Kysy että ollaanko kisattu jo, mutta hitsit tää oli mulle jo sellanen saavutus että uskalsin mennä ton kanssa mölleilemään. Pitäs luotttaa tohon koiraan 1000 kertaa enemmän, se ois sen arvonen.

Tänään meinasin illalla tehä vielä yhen paikkamakuun Lunalle, muutamat kaukot ja luoksarin Detalle. Huomenna on sitte oikeen koitoksen aika APUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti