maanantai 13. elokuuta 2012

Vain me kolme

Olin eilen treenailemassa yksin tai olihan meitä kolme, mutta saatiin kyllä tosi tehokkaat treenit aikaan. Alotin tekemällä Detan kanssa seuraamispätkiä ja palkkasin kontaktista+oikeesta paikasta, koira teki kivalla vireellä ja tuli huisin hyvä mieli. Tehtiin myös kaukoja, jotka on ilmeisesti tulossa ongelmaks. Oon tyhmänä palkannu huonoista istumisista, joten koira yrittää huijata ja joskus jopa valahtaa surkeesta istumisesta ilman käskyä maahan. Näissähän ei siis aiemmin ollu ongelmaa, jonka todistaa jo se, että saatiin SM-kokeesta 9,5 kaukoista, mutta blaah. Palkkasin eilen pelkistä istumaan nousuista ja homma alko selkeesti taas sujua :) Taas täytyy vaatia tolta koiralta vaan PALJON, ettei se pääse temppuilemaan. Noutoa teki onnellisesti ja hyvällä vireellä, kaks kertaa varasti kapulalle, mutten uskaltanu kovin kovasti kieltää, jätin vaa koiran palkkaamatta. D on siis niin pehmee, että jos oisin ärähtäny, ni ainoo joka kapulaa sen jälkeen hakee on minä ite. Jäävät tein vaan kerran, koska niissä en nää olevan ongelmia. Tän pätkän jälkeen koira autoon.

Lunan kanssa tein ekalla kiekalla jäävät, jotka meni TOSITOSI kivasti ja seuraamispätkiä. Seuraamisessa koira vähän edistää, muttei merkittävästi. En oo oikein jaksanu puuttua siihen, mutta kaippa siltä pitäs nyt alkaa tosissaan vaatia. Loppuun tein paikkamakuun, jonka oon nyt alottanu silittämällä koiraa kyljestä muutaman kerran rauhottavasti. Palkkailen myös pelkillä herkuilla, lukuunottamatta loppupalkkaa, jossa se saa lempparipallon. Näillä menetelmillä koira ei oo noussu kertaakaan, ei enää piippaa ja tuijottaa mua. Selkeesti alkaa saada varmuutta. Tärkeintä on vaa nyt pelata ton sen vireen kanssa, eli mä oon rauhallinen ja rauhottava ni koirakaan ei liiku minnekkään. On toki eriasia miten tää homma toimii kokeessa ku mua jännittää hulluna nouseeko se vai ei :D Paikkamakuun jälkeen megaleikit ja koira autoon.

D:n kanssa tein tokalla kierroksella pelkästään luoksetuloja pysäytyksin ja ilman. Hoksasin että oon mokannu tässäki liikkeessä. Eli oon pysäytelly sitä ja aina antanu luvan jatkaa, eilen sitte neitokainen ennakoi ja jatko itekseen pysäytyksen jälkeen. Noh, tein sitte pysäytyksiä ja kävin palkkaamassa suoraan suuhun herkulla. Muutaman toiston jälkeen homma meniki kivasti :) Luotan kyllä nyt täysin siihen, että D pysähtyy (jota ei oo tehny kummassakaan avoimen kokeessa), joten on seki jo jotain :)

Lunan kanssa vikalla kiekalla tein paikkamakuun, seuraamista, käännöksiä paikallaan, muutamaa askelta, hidasta kävelyä, juoksua ja leikitin paljon. Koiralle jäi kiva fiilis ja se halus vaa tehä lisää ja lisää.

Detan kanssa otin hihnassa seuraamista vikalla pätkällä. (Detalle siis kolme pätkää ja Lunalle kaks, mutta Lunalla pidemmät) Kivasti suju, palkkailin taas paikasta ja kontaktista. Teen tätä siis tulevaa BH koetta ajatellen, johon aattelin osallistua ehkäpä ens keväänä. Ei sinne nyt oo järkeä mennä ku ei talvella voi kuitenkaan edes ajatella PK-lajeja ja täytyy toki ensin kuvauttaa toi koira, ennen ku sen kanssa alkaa loikkimaan metrin estettä.

Yhteensä oltiin Heurekalla tunti ja saatiin tosi tehokkaasti tehtyä. Häiriönä meni lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä ja kauempana treenas noin 8 koirakkoa.

Tänään oltiin lenkkeilemässä 1h 15 min, josta 45 min juostiin jälleen koirapuistossa. Nyt koirat on väsyneitä, mutta onnellisia. Ajattelin tänään mennä taas jonnekki muualle treenaa, mut voi sittenki olla että teen kotitottikset. En oo taas aikoihi tehny ja pääsen rauhassa ottamaan uusia juttuja. Katsellaan ja kuunnellaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti